Orăşelul Copiilor se deschide în centrul istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orăşelul Copiilor s-a mutat anul acesta pe Pietonal. Copiii au început deja să se joace în spaţiul creat special pentru ei, unde aşteaptă să mai sosească trenuleţul şi Moş Crăciun

În această dimineaţă, ultimele pregătiri pentru amenajarea Orăşelului Copiilor era în toi pe Pietonalul „Liviu Rebreanu" din Bistriţa. Copiii l-au vizitat deja şi au încercat primele echipamente de joacă instalate, însoţiţi de părinţi. Unii părinţi  sunt deocamdată dezamăgiţi şi consideră că orăşelul este destul de sărăcăcios. „Slăbuţ de tot. Ar trebui să aducă nişte maşinuţe, un tractoraş, să-i plimbe pe copii. Este o singură jucări şi este pentru copii mai mari, nu pentru dinăştia mici", spune Florin Vlad, un tătic de 29 de ani. 

„Se preconizează ceva frumos"

Alţii, în schimb, aşteaptă ultimele amenajări şi până în prezent, se arată mulţumiţi de ideea de a muta Orăşeul Copiilor din parc în centrul istoric. „Se preconizează ceva frumos, cred că a fost o idee bună mutarea lui pe centru, e ceva mai festiv aici. Eu cred că o să le palcă copiilor", spune Paul Ursan, care era în această dimineaţă pe Pietonal împreună cu fiul său de trei ani.

În Orăşelul Copiilor a fost instalat deja bradul cel mare, brăduleţi mai mici, câteva instalaţii din lemn unde copii se pot juca, dar şi căsuţe din lemn unde nde comercinaţii vor putea vinde cafea, ceai sau vin fiert, dar şi diverse articole decorative de Sărbători. Acestea pot fi închiriate în mod gratuit, cu condiţia să rămâne deschise de Sărbători.

Daruri pentru copiii cuminţi

Orăşelul va fi inaugurat oficial mâine, de la ora 15.30. „Deschiderea oficială va avea loc la ora 15.30. Apoi este prevăzut un spectacol de păpuşi pentru copii. La 16.00, vine Moş Nicolae pentru copiii, iar la 16.30 se aprind luminile feerice", a spus primarul Ovidiu Creţu. Seara va continua cu un specatcol de colinde.

Moş Nicolae va împărţi fructe şi dulciuri pentru toţi copiii cuminţi. De asemenea, cei care vor dori să facă un tur prin „Orăşelul Copiilor", vor putea să se plimbe cu trenuleţul. „Încercăm să aducem şi un trenuleţ turistic şi pentru adulţi, nu numai pentru copii. Din păcate, au fost nişte problem cu firma care trebuia să îl aducă şi o să mai întârzie puţin", a mai spus primarul. Pentru amenjarea din zona pietonală, municipalitatea a alocat în bugetul local suma de 9.000 de lei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite