Omagiu cântecului francez la Sinagoga din Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei artişti francezi reinterpretează piese clasice de ieri şi de azi. Sinagoga din Bistriţa a programat vineri seara un concert inedit cu trupa JFX Trei solişti francezi urcă pe scenă pentru a reinterpreta piese clasice din patria mamă, într-un aranjament muzical personalizat.

Concertul oferit de Centrul Cultural Francez din Cluj  se doreşte un omagiu neobişnuit adus cântecului francez, după cum sugerează şi numele concertului JFX,  „ Un hommage étrange à la chanson française ".

Charles Trénet şi Aznavour reinterpretaţi

Trupa JFX, adică Xavier Bonnery (tobe/percuţie), Jef Senegas (pian/voce) şi Xavier Bonnery (tobe/percuţie) şi Eric Gilles (banjo) au pus cap la cap cele mai cunoscute cântece franţuzeşti, precum  cele ale lui Brassens, Jacques Brel, Charles Tréne, Charles Aznavour  sau chiar Edith Piaf , le-au adaptat într-o manieră personală, cu aranjamente muzicale inedite şi le prezintă vineri publicului bistriţean. Cei trei  au început un turneu de promovare a primului lor album în România în 4 martie, care se va prelungi până în 21 martie.  Cântăreţii francezi au mai concertat până acum în Caraibe, dar şi Venezuela, Egipt, Maroc, iar spectacolele lor variază de la seri private, la nunţi, festivaluri, reprezentaţii în baruri şi pub-uri. „Noi dorim doar ca în timpul spectacolului nostru, oamenii să aibă două ore de visare, de călătorie cu noi, să uite de criza economică.", este mesajul lui Jef Senegas, unul dintre cei trei interpreţi din JFX. Concertul de la Bistriţa începe de la ora 19,00, iar biletul costă 10 lei, cu reducere de 50% pentru elevi şi studenţi.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite