Oltean despre doctoratul lui despre cyber-administraţie: „Am mers la bibliotecă, am citit şi am scris“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan OItean
Ioan OItean

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, a declarat, într-o conferinţă de presă, că a mers la bibliotecă, a citit şi a scris ca să-şi realizeze teza de doctorat, el catalogând drept "zvonuri" informaţiile potrivit cărora s-ar face vinovat de plagiat.

Ioan Oltean a fost întrebat, miercuri, de jurnalişti, cum comentează acuzaţiile care i se aduc în anumite publicaţii legate de faptul că se face vinovat de plagiat în alcătuirea tezei sale de doctorat "Probleme actuale ale sistemului administraţiei publice". "În ceea ce priveşte acuzaţiile de plagiat care mi s-au adus v-aş ruga să vă manifestaţi atenţia către un plagiat dovedit şi nu către zvonuri", a spus Oltean. Întrebat dacă lucrarea sa de doctorat este "trecută la secret", Oltean a răspuns: "Eu nu ştiu ca lucrările de doctorat să fie trecute la secret. V-o pot oferi dacă vreţi s-o citiţi. Acest subiect de plagiat nu intră în discuţie".

Oltean şi cyber-administraţia

Întrebat apoi dacă şi-a scris singur lucrarea, Oltean a afirmat că, din câte ştie, lucrările se fac de către cei care le susţin, şi nu de altcineva. De asemenea, el a fost întrebat dacă a mers la bibliotecă, a citit şi a scris.
"Da, am mers la bibliotecă, am citit şi am scris", a spus Oltean, care deţine din 2010 titlul de doctor în ştiinţe administrative. Ioan Oltean a obţinut titlul de Doctor în ştiinţe administrative la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative cu lucrarea "Probleme actuale ale sistemelor administraţiei publice" în care a menţionat şi conceptul de cyber-administraţie, o noutate în domeniu, anunţul fiind făcut, în 7 mai 2010, într-o conferinţă de presă, de deputatul PDL Ioan Botiş. Botiş spunea că a întâlnit, în teza de doctorat a lui Oltean, "unul din termenii cei mai interesanţi" care se va dezvolta în perioada următoare în România, respectiv cyber-administraţia. Ioan Oltean a absolvit în 1986 Facultatea de Drept a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj. Între 2000 şi 2004 a fost preşedinte al Comisiei de Administraţie Publică din Camera Deputaţilor.


Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite