Oltean: Liviu Rusu, preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, cercetat de DNA, „a preferat“ să nu candideze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Oltean
Ioan Oltean

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marţi, că preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, cercetat de DNA într-un dosar de corupţie, „a preferat" să nu mai candideze şi să lase locul altor membri ai PDL.

Ioan Oltean a fost întrebat, la depunerea candidaturilor PDL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi de consilieri judeţeni, dacă Liviu Rusu, preşedintele Consiliului Judeţean, se află pe lista de candidaţi pentru fotolii de consilieri judeţeni, informează Mediafax. „Atât domnul preşedinte Liviu Rusu, cât şi domnul vicepreşedinte Luca Iancu au preferat să nu mai candideze, lăsând locul altor membri ai PDL. Sunt însă în echipa de campanie electorală şi susţin, fără niciun fel de reţinere, întreaga listă de candidaţi şi pe candidatul la funcţia de preşedinte, Vasile Borş", a răspuns Ioan Oltean.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a adăugat că partidul vrea să câştige funcţia de preşedinte al CJ cu un om „căruia nu i se poate reproşa nimic": „Noi credem că astăzi este un pas extrem de important pentru PDL, dar şi pentru judeţ. Vasile Borş, candidatul nostru la funcţia de preşedinte al CJ, este un om care are experienţă de opt ani în administraţia locală cu rezultate deosebite. Este un om căruia nu i se poate reproşa nimic. De aceea, credem că şansele noastre de a continua conducerea CJ prin funcţia de preşedinte şi printr-o majoritate sunt categoric de luat în seamă".

La rândul său, candidatul PDL la funcţia de preşedinte al CJ, Vasile Borş, primarul în exerciţiu al comunei Maieru, a declarat că şi-a depus candidatura deoarece are încredere că va putea face lucruri bune pentru judeţ. „Mi-am depus candidatura pentru că am încredere că voi putea să fac lucruri bune pentru acest judeţ", a spus Borş.

Principalul adversar al lui Vasile Borş este deputatul PSD Emil Radu Moldovan, reprezentantul USL în această competiţie. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud este cercetat în stare de libertate, alături de fostul secretar de stat Ioan Andreica şi de alte patru persoane, într-un dosar privind deturnarea de fonduri şi corupţie.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Cluj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite