Oltean: Îmi doresc să nu mai întâlnesc violenţa în politică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Oltean
Ioan Oltean

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, la o dezbatere privind violenţa în familie, că îşi doreşte să nu mai întâlnească violenţa în politică fiindcă este „extrem de dezagreabilă" oriunde ar fi ea.

Ioan Oltean a făcut aceste declaraţii în prezenţa Ralucăi Turcan, invitată de organizaţia de femei a PDL Bistriţa-Năsăud să promoveze legea care combate violenţa în familie.

„Despre violenţă putem vorbi foarte mult, pentru că o întâlnim la tot pasul, pe stradă, la locul de muncă, oriunde ne ducem nu scăpăm de ea. Mai nou este tot mai prezentă şi în politică, iar faptul că Raluca Turcan şi un grup de parlamentari au avut curajul şi puterea de a se lupta şi a crea un cadru legislativ în cel mai sensibil domeniu al vieţii noastre, acolo unde violenţa este prezentă şi, de multe ori face ravagii, în familie, este un merit suplimentar", a spus Ioan Oltean, citat de Mediafax.

El a declarat că legea promovată de Raluca Turcan trebuie să creeze premisele altor acte normative care să prevină şi să limiteze violenţa. „O întâlnim în bufet, în crâşmă, în restaurante, pe stadioane, în Parlament, la locurile de muncă. Nu există în lumea aceasta un loc în care violenţa să nu aibă un loc de manifestare. Crearea unui cadru legal prin care noi să putem să o prevenim şi să o înlăturăm este binevenită", a adăugat Oltean.

Secretarul general al PDL a spus că violenţa se manifestă acolo unde nu este armonie, unde este ură, răutate, duşmănie: „Noi, dacă nu avem puterea prin forţa noastră să o prevenim în societate prin libera manifestare, prin liberul consimţământ, atunci să avem puterea să creăm cadrul legal prin care să o limităm, să o înlăturăm. Eu îmi doresc să nu mai întâlnesc violenţa în politică fiindcă este extrem de dezagreabilă oriunde ar fi ea".

La dezbatere au participat mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi cei doi candidaţi ai PDL Bistriţa-Năsăud pentru funcţia de primar al Bistriţei, Vasile Moldovan, şi la cea de preşedinte al Consiliului Judeţean, Vasile Borş.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, Ioan Oltean a spus că tema nu a fost aleasă întâmplător în ziua în care începe campania electorală pentru locale. „Astăzi (vineri - n.r.) e prima zi de campanie electorală, iar în felul acesta facem un apel la toţi candidaţii din judeţul Bistriţa-Năsăud şi nu numai, ci de la nivel naţional, de a demara o campanie electorală în care violenţa să nu fie prezentă, o campanie paşnică, bazată pe principii, proiecte, ideologii, nici într-un caz pe atacuri la persoană şi pe tot ceea ce e condamnabil şi cuprins în cuvântul violenţă. PDL a avut întotdeauna o conduită bazată pe acest mod de comportament. O să îl avem şi în continuare. Candidaţii noştri îşi vor contrui întreaga campanie electorală bazată pe aceste principii nonviolente", a spus Ioan Oltean.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite