Ofertele de 1 Mai, neatractive pentru bistriţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii preferă să-şi păstreze economiile pentru concediul din vară. Bistriţenii sunt dezinteresaţi de ofertele agenţiilor turistice pentru 1 Mai. Faţă de anul trecut, foarte puţini dintre ei îşi vor petrece ziua de 1 Mai în staţiunile din ţară şi străinătate.

Agenţiile de turism din Bistriţa spun că numărul celor care îşi vor petrece vacanţa de 1 Mai în staţiuni din ţară şi străinătate a scăzut cu o treime faţă de acelaşi interval din 2009. Lipsa banilor şi faptul că data de 1 Mai cade într-o zi de sâmbătă îi face pe bistriţeni să nu plece prea departe de casă. Agentul de turism Isabela Hara de la „Executive Travel" Bistriţa spune că oamenii i-au mărturisit că preferă să-şi păstreze economiile pentru a-şi petrece vacanţa de vară într-un loc exotic. Cu toate că ofertele sunt mai mult decât atractive ca preţ şi destinaţie, oamenii nu se lasă înduplecaţi. „Interesul bistriţenilor a scăzut chiar cu 30 la sută comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Mulţi mi-au spus că nu au pleacă nicăieri de 1 Mai, aşa cum au procedat şi de Paşte, fiindcă vor să aibă bani pentru concediul din vară", spune Isabela Hara.

Aşa a procedat Mihai Dipşan, un economist de 45 de ani din Bistriţa. „Anul acesta nu voi merge nici pe litoralul românesc, nici în străinătate. Vreau să-mi păstrez banii pentru vacanţa de vară ca să-mi duc soţia şi cele două fiice în insula Creta", mărturiseşte bărbatul.

Dacă anul trecut a vândut multe pachete turistice pentru staţiunea Hajduszoboslo din Ungaria, acum a reuşit să dea doar 7. Isabela mizează pe faptul că mai este încă o săptămână până la 1 Mai. „În general am observat că lumea se lasă pe ultima sută de metri. Deocamdată, doar şapte familii de bistriţeni vor merge în Ungaria, la binecunoscuta staţiune cu ape termale Hajduszoboslo. Pentru 3 nopţi, cazare, demipensiune, acces la ştrand şi o intrare pe zi la complexul Aqualand, o persoană a trebuit să scoată din buzunar 138 de euro", adaugă agentul de turism.

N-au bani nici pentru litoralul românesc

Bistriţenii n-au bani nici măcar pentru a petrece două zile pe litoralul românesc. Un alt agent de turism din oraş, Dora Iobagiu de la „Vacanţe&Călătorii", spune că un sejur de 2 zile pe litoral cu numai 120 de lei de persoană, la un hotel de două stele, cu cazare şi mic dejun nu a atras, deocamdată, niciun bistriţean. Situaţia nu diferă prea mult în cazul staţiunii Băile Felix, unde doar patru familii din Bistriţa îşi vor petrece un sejur cu două nopţi cazare şi mic dejun la un hotel de 2 stele. Sejurul la Felix costă 140 de lei de persoană. Nici excursiile special organizate de 1 Mai pentru a vizita oraşe ca Roma, Praga, Londra, Istanbul nu au trezit interesul bistriţenilor. Un sejur de 2 zile în aceste oraşe costă între 350 şi 470 de euro plus taxe, cazarea fiind la un hotel de 3 stele.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite