Oamenii de afaceri bistriţeni nemulţumiţi de faptul că sunt gestionaţi de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marii contribuabili bistriţeni s-au plâns ministrului Finanţelor Publice de faptul că sunt gestionaţi din punct de vedere financiar de la Bucureşti şi pentru fiecare act au de aşteptat zile bune şi riscă să piardă bani din acastă cauză.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud le-a transmis miniştrilor Ioan Artiton şi Gheorghe Ialomiţeanu că marile societăţi comerciale din judeşţ sunt nemulţumite de faptul că sunt gestionate de ANAF direct la Bucureşti şi nu de la Bistriţa. „Împărţirea interprinderilor în contruibuabili mari şi mici a creat o problemă în ceea ce priveşte administrarea fiscală. Nu este normal ca pentru o singură hârtie societăţile comeriale să aştepte săptămâni bune. Ar fi cazul ca această împărţire să se desfiinţeze şi administrarea să se facă în teritoriu", susţine Bar.

Economistul bistriţean spune că a făcut mai multe interpelări pe această temă foştilor miniştri de Finanţe şi nu a primit răspunsuri mulţumitoare. „De la foştii miniştri am primit un răspuns simplist. Domnul ministru Vlădescu spunea că această împărţire este nencesară pentru ca aceeste inrterpinderi au nevoie de consultaţă de specialitate pe care nu o pot primi decât acolo. Eu nu cred acest răspuns şi consider că este o simplă găselniţă", susţine preşedintele CCI.

Ministrul ialomiţeanu i-a promis lui Bar şi oamenilor de afaceri prezenţi la întâlnirea din Bistriţa că această situaţie se va schimba cât mai repede. „Este un principiu bine cunoscut în economie că administrarea fiscală trebuie să se realizeze cât mai aproape de contribuabil", a explicat ialomiţeanu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite