O stradă din Bistriţa este inundată la fiecare ploaie mai serioasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aversele de ieri din oraş le-a adus din nou apa în case locatarilor din strada Mihai Viteazul. Oamenii vor să dea în judecată municipalitatea pentru a-i obliga să decolmateze un pârâu care înfundă sistematic canalizarea.

Muncitorii de la Aquabis şi pompierii de la ISU au muncit toată ziua de ieri şi aproape întreaga noapte pentru a îndepărta apa din strada Mihai Viteazul şi pentru a elibera canalizarea din zonă. Orice ploaie care depăşeşte 15 litri pe metru pătrat le dă emoţii locuitorilor din zonă, pentru că aduce în canalizarea apele unui pârău din zonă, care la rândul lui preia precipitaţiile de pe versanţi. Ieri, la Bistriţa, debitul precipitaţiilor a atins 40 de litri, iar canalizarea din zonă a cedat din nou. „Am stat până la patru dimineaţa ca să eliberăm presiunea din canalizare. Din păcate, situaţia aceasta se întâmplă la orice ploaie mai zdravănă. Nu putem face mai mult decât atât. Primăria este cea care trebuie să decolmateze pârâul cu probleme", explică Filip Moisil, directorul tehnic de la Aquabis Bistriţa.

„Să vină domnul primar să-mi scoată rahatul din casă!

Ion Moldovan, un pensionar de 72 de ani, este foarte supărat pe primarul Bistriţei, pe care îl consideră vinovat pentru situaţia creată. „Să vină domnul primar să-mi scoată rahatul din casă! Nu este posibil aşa ceva! Şi noi plătim taxe şi impozite şi ne trezim cu apa în case!", spune bistriţeanul, care de-abia a  reuşit să închidă un ochi noaptea trecută. El mai afirmă că astfel de probleme au apărut de circa un an, de când administraţia locală a modernizat strada. Lui îi este teamă şi să plece din Bistriţa fiindcă se gândeşte că, la întoarcere, o să găsească apă peste tot. Canalizarea din zonă este veche de aproape 40 de ani şi subdimensionată pe deasupra. Oamenii care locuiesc pe strada Mihai Viteazul spun că o altă parte din vină este a autorităţilor fiindcă nu au decolmatat pârâul din zonă. Majoritatea dintre ei nu au casele asigurate şi se plâng că strada lor, cea mai frumoasă în anii 70, a devenit acum cea mai mizerabilă din oraş. „Vrem să fim despăgubiţi pentru tot", spune Maria Sfechiş. Şi familia Negrea s-a săturat să-şi scoată astă-noapte apa din curte cu ajutorul unei pompe cumpărate recent. Vecinii lor se gândesc serios să dea în judecată Primăria Bistriţa deoarece că s-au săturat ca, de fiecare dată, când plouă mai mult, să stea cu frica în sân gândindu-se că apa le distruge căminele.

De cealaltă parte, viceprimarul George Avram spune că Primăria a făcut o rigolă transversală care să ajungă la şanţul de scurgere şi să scadă presiunea apei din canalizare. „Oamenii s-au obişnuit ca Primăria să fie moaşa tuturor relelor, dar nu e aşa. Aquabis trebuia să schimbe conducta de canalizare, iar SGA trebuia să decolmateze pârâul", se justifică viceprimarul.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite