O scândură buclucaşă i-a adus unui patron din Bistriţa un dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un muncitor din Tiha Bârgăului i-a făcut plângere penală patronului său, după ce a trebuit să suporte o operaţie şi a necesitat zeci de zile de spitalizare, în urma unui accident pe un şantier. După ce bărbatului i-a căzut o scândură în cap, procurorii au tras concluzia că de vină a fost patronul care nu a oferit echipamentul de protecţie a muncii şi nu a securizat şantierul.

Procurorii l-au trimis în judecată pe administratorul unui firme de construcţii din Tiha Bârgăului, Silviu Tomoroga, pentru vătămare corporală din culpă, după ce un angajat al său l-a reclamat că s-a accidentat la cap cu o scândură, în lipsa echipamentului de protecţie. Bizarul caz s-a petrecut în decembrie 2009, însă Parchetul a trimis în judecată dosarul abia în urmă cu câteva zile. Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud administratorul firmei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la şase luni la trei ani pentru că nu a asigurat măsurile de protecţie a muncii pe şantier "

Un caz bizar

Inspectorul şef adjunct de la Protecţia Muncii, Constantin Candrea  îşi aminteşte povestea dar spune că este un caz greu de desluşit: „Ştiu că îniţial victima a reclamat că ar fi fost lovit de cineva cu acea scândură. Ulterior şi-a schimbat declaraţiile şi a spus că a fost accident de muncă. Numai judecătorii pot face lumină ce a fost acolo", mai spune Candrea. .Procurorii îl contrazic însă: „Este un caz serios, de aceea procurorul de caz a şi dispus trimiterea în judecată a administratorului. Victima  a suferit leziuni corporale vindecabile în termen de 75-80 zile de îngrijiri medicale, cu punerea în primejdie a vieţii", spune Angela Sângeorzan, purtătorul de cuvânt al Parchetului Bistriţa-Năsăud.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite