O bistriţeancă a murit imediat după ce a născut doi gemeni într-un spital din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până să nască, femeia de 33 de ani a trecut prin trei spitale : Năsăud, Bistriţa şi Cluj şi a fost plimbată cu Ambulanţa mai bine de patru ore.  Familia femeii, care a aflat abia după două zile că aceasta s-a prăpădit, acuză doctorii că n-au băgat-o în seamă.

Olimpia Zamfira Homei a ajuns din comuna Telciu  la Clinica din Cluj după ce a trecut prin alte două spitale, la Năsăud şi apoi Bistriţa şi a călătorit mai bine de patru ore cu Ambulanţa. Femeia a murit vineri , 4 februarie după ce a născut, pe cale naturală, două fetiţe, de 2.3 kilograme fiecare  A mai apucat doar să le pună nume şi s-a prăpădit. Familia, care a înmormântat-o pe Olimpia Zamfira Homei astăzi, a aflat că femeia  s-a prăpădit abia  duminică seara, când o rudă a căutat-o în Spitalul din Cluj : „M-a sunat o verişoară duminică să ne spună că s-a prăpădit. S-a dus cu flori să o viziteze la Spital şi i s-a spus că este moartă de două zile", povesteşte Nicolae Homei, soţul victimei. Bărbatul care s-a dus la Cluj să-i aducă trupul acasă este revoltat că nimeni nu i-a explicat cum s-a întâmplat nenorocirea : „Nu mi-au spus nimic, eu nu mă las până nu aflu de ce a trebuit să moară soţia mea. A plecat de acasă pe picioarele ei", spune bărbatul. Conform certificatului de deces pe care i l-au înmânat medicii legişti femeia a fost diagnosticată cu preclamsie (o boală care afectează 10 % dintre gravide, caracterizată prin creşterea galopantă a tensiunii arteriale) şi insuficienţă cardiacă.

Medicul de familie spune că avea tensiune mare

„Avea tensiune foarte mare când am chemat Ambulanţa să o ducă la Spital. M-am dus la ea acasă ca să-i administrăm un vaccin şi am gasit-o cu tensiune foarte mare. Iniţial n-a vrut să plece  la Spital, însă am insistat că aşa este mai bine. Nu mi-am imaginat însă că se va termina aşa" spune medicul de familie al femeii, Elena Sabău. Medicul a fost surprins şi că Zamfira Homei a născut pe cale naturală : „am recomandat cezariana la indicaţii terapeutice, sunt surprinsă să aflu că a născut normal."

Zamfira Olimpia Homei a fost înmormântată astăzi în Telciu. Cele două fetiţe, Olimpia şi Ioana au rămas la Cluj în spital, până vor avea greutatea necesară pentru a putea fi luate de familie. Tatăl lor, sora, mama şi fraţii Zamfirei spun că nu se vor lăsa până nu vor afla de ce a murit aceasta şi cine este vinovat pentru această tragedie.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite