Nu sunt bani în 2010 pentru Centura Bistriţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi nu are prevăzuţi în bugetul acestui an fonduri pentru construcţia variantei ocolitoare a municipiului. Lucrările la şoseaua ocolitoare a Bistriţei pentru care există studiu de fezabilitate plătit din bani europeni erau prevăzute să demareze în 2010

Proiectul drumul de centură care a învrăjbit bistriţenii din pricina locaţiei alese de proiectant, nu se află în planurile de investiţii pentru 2010 ale Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi (CNADR). Cel puţin aşa reiese dintr-o informare de presă a CNADR privind proiectele de variante ocolitoare finanţate în acest an. Compania a solicitat finanţare doar pentru 11 variante de drumuri ocolitoare, între care Suceava Oradea, Lugoj, Caransebeş, Bucureşti Nord şi Sud (trei centuri), Ploieşti Vest, Cluj Est, Iasi şi Timişoara. Iar lucrările la aceste tronsoane de drum vor fi realizate doar în condiţiile în care CNADMR-ului  i se va acorda bugetul solicitat, care este cu 88 % mai mare decât cel din 2009, au precizat oficialii companiei în aceeaşi informare.  

Proiectul Centurii de Sud , controverse pe toată linia

Sc Iptana Bucureşti a apărut în această toamnă la Bistriţa cu un studiu de fezabilitate a unei centuri de sud care a stârnit un adevărat scandal şi nu a primit autorizaţie de mediu de la Agenţia de Protecţie a Mediului(APM). După ce sute de bistriţeni cu case în zona care ar fi urmat să fie străbătută de centură au protestat la APM, oficialii i-au pus pe proiectanţi  să refacă studiul şi i-au chemat în ianuarie pentru un eventual aviz de mediu.„Nu cred că se va mai face în zona aceea şoseaua. De altfel într-o discuţie cu secretarul de stat de la Ministerul Dezvoltării, bistriţeanul Ioan Andreica, am aflat că se va cere un amplasament, tot în zona de sud, care să nu treacă deloc prin oraş", a precizat Ioan Mureşan, directorul interimar de la Agenţia de Protecţie a Mediului Bistriţa-Năsăud.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu crede însă că protestele au influenţat  ştergerea Bistriţei de la proiectele de investiţii:„Oficial nu ni s-a comunicat nimic însă dacă investiţia nu se va mai face, de vină este şi publicitatea negativă care s-a făcut", crede primarul.

Centura Bistriţei a rămas doar pe site

Site-ul CNADR păstrează proiectul variantei ocolitoare a Bistriţie care ar trebui să demareze în 2010 şi să se finalizeze în 2012. Potrivit site-ului, neactualizat însă de la finele anului 2008, investiţia, care ar urma să fie finanţată din fonduri structurale ar costa 20 de milioane de euro.

.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite