Bistriţa: Nu avem voie cu maşina de vânzare în oraş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Nu avem voie cu maşina de vânzare în oraş!
Bistriţa: Nu avem voie cu maşina de vânzare în oraş!

Bistriţenii care au maşini de vânzare nu au voie să şi le parcheze nicăieri. Parcările publice nu sunt şi pentru maşinile care au afişat mesajul „de vânzare”. Abaterile atrag amenzi şi blocarea roţilor

Bistriţenii care vor să îşi vândă maşina direct din parcarea blocului nu mai pot face acest lucru. Noul regulamentul de bună gospodarire a Bistriţei interzice expunerea autovehiculelor în vederea vânzării pe domeniul public, inclusiv în parcări amenajate. Amenda pe care o riscă cei care încalcă noile prevederi este cuprină între 150 şi 1.000  lei şi, după caz, blocarea sau ridicarea autovehiculului.

Primele avertismente

Bistriţenii au făcut cunoştinţă cu noile prevederi ale regulamentului de gospodărire chiar din ziua în care acesta a intrat în vigoare. Cifor Aulus, care vrea să-şi vândă maşina şi şi-a expus-o pe domeniul public, a  primit acum două zile  un avertisment din partea poliţiştilor comunitari. „Aveam maşina parcată pe trotuar, în Decebal, cu afiş de vânzare. Am primit  avertisment acum două zile. Am înţeles am luat-o de acolo că era pe trotuar, dar nici în parcare nu am voie? Mi se pare stupid, mi se pare chiar un abuz. Adică, dacă am afiş că mi-am scos maşina la vânzare şi parchez în faţă la bancă unde stau 20 de minute, risc să îmi blocheze roata şi să plătesc amendă?!”, se întreabă Cifor. Florin Frandeş, şeful Poliţiei Comunitare, recunoaşte că textul noului regulament este pe alocuri stupid, dar că această prevedere a fost introdusă pentru că  mulţi bistriţeni s-au obişnuit să expună la vânzare maşinile pe trotuare şi le uitau acolo zile întregi. „Erau câteva zone din municipiu unde era plin de maşini scoase la vânzare pe domeniul public. Stăteau săptămâni întregi uitate acolo. Acum s-au mai rărit. Oamenii au înţeles şi le-au ridicat. Aşa sunt oamenii: dacă nu îi arzi la buzunar nu înţeleg”, spune Frandeş.

Oborul Frandeş nu apare pe harta lui Răzoare

Cât despre problema pe care o ridică Cifor Aulus şi alţi bistriţeni, leagat de modul în care se aplică regulamentul, Florin Frandeş spune că  agenţii comunitari vor fi mai indulgenţi, la început. Chiar şi aşa, acesta spune că maşinile de vânzare nu au ce căuta pe domeniul public.  Ele pot fi expuse în Oborul de la Viişoara, întrucât  Primăria Bistriţa asigură acolo spaţiu. „Urmărim puţin şi noi dacă maşina stă câteva zile acolo şi numai după aceea vom bloca roata. Oricum, parcările publice sunt pentru toată lumea, nu sunt pentru un cetăţean care îşi scoate maşina la vânzare şi o uită în acel loc de parcare. Maşinile se vând în Oborul de la Viişoara”, mai precizează şeful Poliţiei Comunitare. Luca Răzoare, şeful Direcţiei de Administrate Târguri, Pieţe şi Oboare Bistriţa-Năsăud afirmă că, de fapt ,oamenii nu pot merge la Viişoara, să-şi vândă maşinile. Primăria nu asigură un astfel de spaţiu. „Târgul Auto din Viişoara, pus la dispoziţie pe vremuri de primărie, nu mai funcţionează din anul 1998”, mai spune Luca Răzoare.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite