Bistriţa: Nu poate să-şi ia străbunica de la morgă din cauza birocraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din Bistriţa nu poate să oficieze înmormântarea unei bătrâne de 87 de ani din pricina unei adeverinţe cerute de medicii legişti pentru a efectua autopsia şi a elibera cadavrul femeii. Poliţia spune că această adeverinţă nu este necesară.

De două zile, Mariana Patca, o femeie din Bistriţa, încearcă disperată să intre în posesia unei adeverinţe care să-i permită să-şi ridice străbunica de la morga Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Bătrâna, Victoria Oltean, în vârstă de 87 de ani a murit ieri dimineaţă în spital. Femeia a fost operată în urma unei fracturi la picior pe care a suferit-o acum două săptămâni. Medicii legişti refuză să elibereze cadavrul aparţinătorilor, fără o adeverinţă care să ateste faptul că bătrâna a avut parte de o moarte non-violentă. Fără această adeverinţă, ei nu pot să efectueze autopsia.

Un reprezentat al Serviciului de Medicină Legală a precizat că bătrânica a  decedat în urma unui traumatism şi de aceea conform legii familia trebuie să aducă de la Inspectoratul de Poliţie o ordonanţă de efectuare a autopsiei căci altfel procedura nu poate fie efectuată. Acesta a mai precizat că din punct de vedere uman înţelege situaţia în care se află familia bătrânei dar medicii trebuie să urmeze procedura legală pentru a putea efectua autopsia.

Nu planează suspiciuni asupra morţii

În această dimineaţă, Mariana Patca era la Poliţia Municipală aşteptând să i se elibereze adeverinţa cu pricina. Răspunsul poliţiştilor a venit prompt: nu există suspiciuni cu privire la moartea bătânei, în consecinţă, nu este necesară o astfel de hârtie.  Rudele sunt disperate pentru că au făcut deja pregătirile de înmormântare. „A murit de ieri. Şi acum suntem la Poliţie şi nu se rezolvă. Am apelat peste tot, nu mai ştim ce să mai facem, nu mai ştim unde să mergem. Am plătit tot, şi mâncarea, şi sicriul, toată înmormântarea şi uite că nu o putem scoate de la morgă”, spune Mariana Patca.

Ioan Bodescu comisarul şef de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie a spune că instituţia  nu are de ce să elibereze această adeverinţă, având în vedere că era o bătrână bolnavă asupra cărei morţi nu planează nicio suspiciune.


Mai multe delatii în  ediţia de astăzi a  Adevărului de Seară.
    

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite