Centru de colectare a deşeurilor electrocasnice la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de pe strada Zefirului este deschis şi sâmbăta
Centrul de pe strada Zefirului este deschis şi sâmbăta

Un centru de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electrocasnice a fost deschis vineri la Bistriţa.

Centrul inaugurat astăzi la Bistriţa, pe strada Zefirului nr. 1, va deservi cei peste 77.000 de locuitori şi va oferi servicii de colectare de la domiciliu a aparaturii voluminoase, pentru persoane fizice şi juridice. Deschiderea centrului este parte a proiectului derulat de Asociaţiei RoRec, în parteneriat cu autorităţile locale.  

Centrul inaugurat la Bistriţa oferă persoanelor fizice şi juridice un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu sau sediu pentru aparatura grea sau voluminoasă, prin comandă la telefon 0751 302 125, număr apelabil de luni până vineri, între orele 10.00 şi 17.00.

Locuitorii din Bistriţa şi zonele din proximitatea municipiului au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul deschis astăzi pe strada Zefirului nr. 1, de luni până vineri între orele 14.00 şi 18.00 şi sâmbătă, între orele 9.00 şi 13.00.

Deschiderea centrului de colectare include şi o campanie de colectare deşeuri electrice şi electronice, derulată în ziua de 1 Iunie la noul centru de colectare DEEE şi în 5 puncte provizorii. Campania va continua în data de 2 iunie cu colectarea de la domiciliu a aparatelor voluminoase si grele si de asemenea, cetaţenii municipiului pot aduce echipamentele vechi sau defecte la centrul de colectare DEEE.  Toți deponenții vor fi înscrişi la o tombolă cu premii oferite de un renumit producător de electonice şi electrocasnice. 

Premiile vor fi oferite în cadrul unei ceremonii festive care va avea loc sâmbătă, 2 iunie, începând cu ora 19.00, în sala de consiliu a Primăriei Bistriţa.

Asociaţia Româna pentru Reciclare - RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România.

Conform normelor impuse de Uniunea Europeană, fiecare stat membru are obligaţia de a atinge cota de 4kg DEEE colectate per locuitor/an. În acest moment, românii predau spre reciclare în jur de 1-1,5 kg DEEE/an, spre deosebire de alte ţări membre care colectează până la 16 kg anual.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite