Nora Flămând, la 15 ani, a scris un roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nora este o elevă în clasa a X-a a Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu" din Bistriţa care vrea să devină scriitoare.

Pasiunea pentru literatură a luat naştere din plăcerea de a desena. „Când eram mică făceam tot felul de imagini peste cărţi şi caiete. Vroiam să devin designer vestimentar şi făceam schiţe în care creionam haine, coafuri, expresii faciale. Însă, mereu m-am simţit atrasă de povestea din spatele imaginii, de aceea m-am apucat de scris", mărturiseşte Nora, al cărei nume în greacă înseamnă „rază de soare". Poveştile ei prind viaţă din imagini. Prima creaţie a Norei a fost o nuvelă despre dragoste şi patinaj, pe care a scris-o când era în gimnaziu.

„Toamna din suflet"

Nora îşi găseşte inspiraţia din imagini, din pasiunea ei pentru civilizaţia britanică, dar şi din muzică. Primul ei roman, pe care l-a numit „Toamna din suflet", a prins contur după ce a ascultat o piesă a fetelor din trupa rusească T.A.T.U.. „Tomna este anotimpul meu preferat. Nu o asociez cu ideea de moarte, ci cu aceea de împlinire. Pentru mine, toamna e cel mai frumos sezon, când se culeg roadele prin grădini şi vii, e anotimpul meu de suflet, de aceea i-am dat şi acest titlu romanului", explică fata.

În tom este vorba despre o tânără pe care o cheamă Cassandra şi care e îndrăgostită de iubitul celei mai bune prietene. „Acţiunea e antrenantă şi se petrece în Londra, oraş pentru care am o slăbiciune şi unde sper să fac facultatea. Dacă nu, poate ulterior o să mă mut acolo. Cine ştie ce o să-mi rezerve viitorul", spune Nora. Ea mărturiseşte că a fost foarte emoţionată în iunie, anul acesta, când a luat prima dată cartea în mână. „Parcă mi-aş fi luat propriul copil în braţe. Aveam o stare euforică", povesteşte Nora.

De romanul ei au fost impresionaţi atât colegii de clasă, cât şi profesoara sa de limba română, Doina Macarie.

PROFIL

Născută: 26 decembrie 1994, Bistriţa

Studii: este în clasa a X-a H la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu" Bistriţa

Familie: are un frate de 12 ani, Norbert

Ce-i place

E pasionată de istorie şi engleză. În timpul liber îi place să asculte muzică, să se plimbe şi să vizioneze filme horror. „Îmi plac peliculele horror care au o tentă de supranatural, dar nu refuz niciodată o comedie bună", spune Nora. Tânăra adoră să citească romane scrise de Stephanie Meyer, Nora Roberts şi Meg Cabot.

Ce nu-i place

Detestă clişeele şi şerpii. „Clişeele sunt cel mai mare duşman al meu şi încerc să trec de acest obstacol. Mi-este teamă să nu scriu banal şi să nu mi se spună acest lucru", adaugă Nora. Ea iubeşte animalele, dar nu şi şerpii.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite