Nicolae Forfotă este Jupânu din spatele unui brand bistriţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este bucătar la Castelul Dracula din Pasul Tihuţa, iar de mai bine de doi ani, este imaginea unor mezeluri fabricate în Bistriţa.

Nicolae Forfotă lucrează ca bucătar la Castelul Dracula din anul 1992.  Dacă atunci era doar un novice, acum, după 17 ani, a ajuns să fie regele bucătăriei, şeful bucătarilor. Începând de acum doi ani, Nicolae a devenit imaginea unor produse. „Şeful meu, care are şi o fabrică de carne şi mezeluri, m-a întrebat dacă vreau să pozez pentru reclama produselor şi am acceptat. Cred că la momentul acela eu aduceam a «Jupân», mai ales că eram şi bucătar", povesteşte omul. Aşa a ajuns Nicolae dintr-un bucătar iscusit un jupân care recomandă cu multă căldură produsele care-i poartă imaginea.

A intrat greu în pielea personajului

Nicolae Forfotă este o persoană retrasă şi timidă. Acesta a reuşit să intre destul de greu în pielea personajului „Jupânul", şi nu când i s-au făcut pozele pentru brand, ci în momentul în care lumea a început să îl recunoască pe stradă. „Mi-a fost destul de greu la început, dar m-am obişnuit după ce am participat şi la târgurile organizate de firmă", mai spune Nicolae.

Gazda târgurilor de bucate alese

Prima întâlnire cu publicul a lui Nicolae Forfotă (Jupânu) cu publicul  a avut loc anul trecut la târgul „Toamna bucatelor de la Jupânu", organizat pe terasa hotelului Codrişor. În toamna acestui an, la a doua ediţie a acestui târg, lucrurile s-au schimbat: manifestarea a avut amploare, iar Jupânu s-a întâlnit cu sute de oameni. „La aceste târguri eu sunt gazda, le explic oamenilor cum sunt făcute produsele, le recomand produse celor care îmi cer asta. Mulţi vor doar să mă întrebe cum de seamăn aşa de bine cu imaginea de pe etichetă, copii mă întreabă de ce în poza respectivă am mustaţa mai mare, iar în realitate e mai mică. Fiecare om vrea să ştie câte ceva", mai povesteşte Nicolae. Bucătarul spune că este destul de greu să fie imaginea unui produs, mai ale dacă esţi o persoană mai retrasă. „ De fiecare dată când trebuie să mă întâlnesc cu oameni încerc să-mi cotrolez emoţiile şi să îmi înving timiditate pentru că trebuie asă fiu pregătit să le răspund tuturor la întrebări. Trebuie să fiu o gazdă bună. Nu mi se prea potriveşte acest rol, dar mă acomodez şi sper să o fac din ce în ce mai bine. Oricum, dacă m-am apucat de o treabă, îmi place să o fac bine", mai spune Nicolae.  Oricât de timid ar fi, Nicolae Forfotă poate să se mândrească că este poate printre puţinii, dacă nu singurul, bistriţean care a devenit imaginea unor produse fabricate în Bistriţa, şi care au făcut înconjorul ţării.

Cine găteşte la dumneavoastră acasă?

N. F. În general soţia. Eu îi mai arat sau o mai ajut, dar ea găteşte. Într-un fel, eu sunt sătul de bucătărie când vin de la muncă. Când organizăm o masă mai specială sau avem invitaţi, gătesc eu. Eu cred, totuşi, că soţia găteşte foarte bine.

Care este reţeta secretă a Jupânului?

N.F. Am o reţetă de kaiser şi una de muşchi file umplut pe care eu le-am creat şi care au devenit, în scurt timp, preferatele rudelor, prietenilor şi ale vecinilor.

Ce-i place

Lui Nicolae Forfotă îi place foarte mult să îngrijească animalele. „Stau la casă, am vacuţă, porci şi găini, avem chiar şi câteva oi. Îmi sunt tare dragi şi în timpul liber mă relaxez extraordinar îngrijindu-le", spune bucătarul.

Ce nu-i place

Ipocrizia şi minciuna sunt defectele umane care îl deranjează cel mai tare pe Nicolae şi este tot mai trist pentru că tot mai mulţi oameni se folosesc de ele.

Profil:

Născut: 10 august 1970, Bistriţa

Studii: Liceul Industrial

Familie: Căsătorit, o fetiţă

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite