Nicio solicitare pentru vaccinul anti HPV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinarea gratuită se poate face şi femeilor peste 24 de ani
Vaccinarea gratuită se poate face şi femeilor peste 24 de ani

Niciun cabinet ginecologic din judeţ nu a solicitat, până astăzi, doze de vaccin anti HPV, de mai bine de o săptămână de când programul de vaccinare împotriva cancerului de col uterin şi-a extins gratuitatea şi la nivelul acestor centre.

Potrivit medicului epidemiolog Aida Colda, dozele de vaccin se distribuie de la Direcţia de Sănătate Publică cabinetelor de medicină de familie, celor şcolare şi ginecologice la solicitarea acestora. „Nu am primit solicitări de la niciun cabinet ginecologic", confirmă Aida Colda. Nici alte centre unde se pot vaccina tinerele cu vârste între 12 şi 24 de ani nu au cerut noi doze de vaccin împortiva cancerului de col uterin.

Vaccin exins şi la femeile peste 24 de ani

Conform unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii a decis ca şi femeile de peste 24 de ani se pot vaccina gratuit, de săptămâna aceasta. „Persoanelor de sex feminin cu vârsta peste 24 de ani se pot vaccina numai după consultul şi la recomandarea medicului ginecolog  pe baza rezultatelor testului Babeş-Papanicolau", se precizează în comunicatul de presă. Până acum, în schema de vaccinare anti HPV sunt incluse 395 de tinere cu vârste între 12 şi 24 de ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite