Muzică din Ecuador, la târgul Expo Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecuadorienii cântă live pentru bistriţenii care vin la Expo Bistriţa
Ecuadorienii cântă live pentru bistriţenii care vin la Expo Bistriţa

Ediţia de toamnă a târgului expoziţional din Bistriţa se bucură de o prezenţă exotică. Trei ecuadorieni au adus o notă de optimism unui  eveniment lovit de criză şi de lipsa expozanţilor.

Cea de-a 17-a ediţie a târgului Expo Bistriţa, inaugurată ieri la Sala Polivalentă, aduce, timp de patru zile, mai puţini comercianţi de produse de larg costuri, preţuri mai accesibile şi o prezenţă exotică. Chiar dacă pe standurile celor mai puţin de 20 de comercianţi, în special din Moldova, sunt mai mult promoţii decât articole diversificate, târgul rămâne o atracţie pentru cei care vor să asculte muzică din Ecuador, interpretată live de trei ecuadorieni.

Barrikada, prima dată în oraş

Rolando şi Camilo Quinonez şi Rene Figherona, membrii trupei Barrikada, au venit, în premieră la Bistriţa, cu muzica lor şi câteva obiecte artizanale specifice Ecuadorului. Deşi au colindat mai multe ţări europene, cei trei spun că România rămâne ţara lor preferată. „Avem prieteni aici şi ne place că lumea este foarte prietenoasă şi amabilă. Am călătorit mult şi chiar acum am venit de la Arad. La Bistriţa suntem prima dată şi cred că mai stăm câteva zile", spune Rolando, un ecuadorian de 40 de ani. Acesta s- a căsătorit cu o româncă din Botoşani, Anca, şi s-a stabilit aici cu fiul lui, Camilo, şi fratele Rene. Soţia acestuia, Anca Quinonez, de 23 de ani, spune că ecuadorienii s-au obişnuit destul de greu cu frigul şi căldura mare de la noi. „Ei sunt obişnuiţi cu o climă moderată, cu temeperaturi constant de 27-30 de grade, aici frigul şi căldura excesive nu le prea plac. Nici mâncarea rece de la  noi nu-i încântă", spune zâmbind, Anca. Trupa Barrikada a adus cd-uri cu muizca lor şi diverse brăţări, coliere şi accesori confecţionate manual. Muzicanţii susţin cocnerte live , iar bistriţenii pot cumpăra cd-uri cu muzică la 20 de lei, sau trei volume, la 50 de lei.  

Bate vântul în standurile expoziţiei

Târgul expoziţional, deschis până duminică, a adunat puţine firme, în special de confecţii de sezon. În timp ce marfa nu e prea difersificată, preţurile sunt mai mici decât în primăvară. „Noi am venit din Satu-Mare şi mergem pe la târguri în toată ţara. Avem promoţii la şosete şi la lenjerie. Şase perechi de şosete costă 10 lei şi sunt din bumbac 100%", explică Alexandru Varga, patronul unei firme de confecţii. Printre standurile expoziţiei, veţi găsi articole de marochinărie, cizme sau paltoane de iarnă, dar şi diverse obiecte de decor, confecţionate din lemn. „Ediţia mi se pare mai slăbuţă ca şi număr de epozanţi, dar cu preţuri mai bune. Eu am văzut toate ediţiile şi chiar am găsit acum nişte ghete foarte ieftine pe care le voi cumpăra", spune Petru Cordouan, un bistriţean prezent la târgul organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud. Cei care nu au apucat să vadă standurile, mai au timp astăzi până la ora 18.00. Expo Bistriţa este deschis şi sâmbătă între orele 10.00 şi 18.00, iar duminică, de la 10.00 la 14.00.  

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite