Bistriţa : Monumentul eroilor a ajuns în Bistriţa – revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Monumentul eroilor a ajuns în Bistriţa – revista presei
Bistriţa : Monumentul eroilor a ajuns în Bistriţa – revista presei

Ziarele locale de astăzi scriu despre faptul că Monumentul eroilor a fot deja ridicat în Piaţa Petru Rareş şi despe faptul că numărul şomerilor la nicel de judeţ, creşte de la o luna la alta.

Monumentul eroilor a ajuns în Bistriţa

Monumentul eroilor în formă de lumânare turnată în bronz a ajuns la Bistriţa din turnătoriile din Bucureşti. El a fost descărcat, pe componente, în piaţa Petru Rareş, acolo unde până de curând era statuia domnitorului. Monumentul, aparţinând sculptorului Mircea Spătaru, câştigătorul proiectului în urma licitaţiei organizată încă de pe vremea fostului primar, Vasile Moldovan, se dorea a fi inaugurat în cadrul Zilelor Municipiului, însă din cauza banilor, care au venit după data stabilită din cauză că bugetul a fost aprobat târziu, va fi inaugurat doar pe 25 octombrie. Detalii în ziarul Răsunetul.

Şomerii, tot mai mulţi


La sfârşitul lunii trecute erau înregistraţi în evidenţele AJOFM 8.458 de şomeri (o rată a şomajului de 6,50 la sută), cu 332 mai mulţi decât în luna iulie (8.126), majoritatea bărbaţi, 4.626, fără serviciu fiind şi 3.832 de femei. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 117 persoane, iar al celor indemnizaţi cu 215 (comparativ cu luna august 2008, în acest an sunt cu 5.345 mai mulţi şomeri indemnizaţi). Citiţi mai multe în Mesagerul de Bistriţa Năsăud.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite