Mituri din secuime în dezbatere la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul covăsnean Dan Manolăchescu vorbeşte la Bistriţa despre spaţiul secuiesc. Manolăchescu este cunoscut pentru scrierile sale pe tema relaţiei dintre români şi maghiari, dar şi pentru turneele în regiunile autonome ale Europei

Ţinutul secuiesc va fi subiect de dezbatere în cadrul unei conferinţe cu titlul „Multiculturalitatea în spaţiul secuiesc", care are loc astăzi la Bistriţa de la ora 17.00, la Galeriile de Artă „Arcade 24". Protagonistul dezbaterii este jurnalistul covăsnean Dan Manolăchescu. Acesta şi-a lansat ieri la Bistriţa şi cartea „Mituri ale ţinutului secuiesc", care tratează miturile din secuime,de la cel vânzătoarei care nu te serveşte dacă nu ceri în limba maghiară până la autonomia maghiarilor. Dan Manolăchescu este un jurnalist de 39 de ani din Covasna, cunoscut pentru numeroasele sale editoriale pe tema relaţiei dintre romani şi maghiari, dar şi pentru turneul său, din 2006, în regiuni ale Europei care au adoptat modelul autonomiei unei minorităţi: Kosovo, Muntenegru, Tirolul de Sud, Catalunia, Ţara Bascilor şi Corsica.  

Face înconjurul Ardealului

Manolăchescu a mai dezbătut această temă a conflictului interetnic într-un tur al Ardealului, în care a prins până acum Mureşul, Harghita, Clujul şi Braşovul. Mircea Oliv, unul dintre organizatorii conferinţei spune că a ţinut ca jurnlistul să fie prezent şi la Bistriţa. „A ajuns aici pentru că, după părerea mea, face un jurnalism de idei de foarte bună calitate. Tema conferinţei e o idee actuală şi în zona noastră, dar am vrut să oferim şi modelul unui jurnalism de cea mai bună calitate. M-a impresionat experienţa sa directă cu Kosovo şi cu alte zone de conflict interetnic", spune Mircea Oliv.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite