Miss World România, fascinată de poezia simbolistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai frumoasă femeie din România şi-a exersat competenţele digitale
Cea mai frumoasă femeie din România şi-a exersat competenţele digitale

Frumoasa Bistriţei a intrat azi în atmosfera examenelor de bacaluareat. Aceastaşi-a exersat competenţele digitale pe calculator, la proba simulată. Eleva  îşi recuperează materia din perioada în care a lipsit de la şcoală şi spune că stăpâneşte cel mai bine simbolismul în literatură şi cronologia istorică

Loredana Salanţa, unul dintre cei 3100 de elevi de clasa a XII-a din Bistriţa-Năsăud a intrat azi în atmosfera examenelor de bacalauareat. Mai exact, frumoasa care ne-a reprezentat la Miss World a susţinut azi simularea la proba de informatică. O probă simplă, dar importantă pentru ceea ce va veni în continuare. „E o probă din care îmi dau seama de felul în care pot să mă descurc în momentul examenului, care e foarte important", spune Loredana.

S-a pus la zi cu materia

Miss World România, elevă la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa, a lipsit de la şcoală aproape două luni, în primul semestru. Aceasta a suferit întâi un accident, după care a fost prinsă în febra competiţiei de frumuseţe. Dar spune că a reuşit să se pună la zi cu materia.

O fascinează simbolismul

Materiile preferate ale Loredanei Salanţa sunt româna, istoria şi geografia. În literatură, simte că stăpâneşte în mod deosebit curentul simbolist. „Îmi place poezia şi în mod special simbolismul. Sunt anumite lucruri stranii care mă fascinează la simbolism. Faptul că nu există claritate. Am citit multe teme din simbolism", spune Salanţă. Aceasta îl aminteşte pe Bacovia, dar şi pe Charles Baudelaire pe care îl consideră un poet interesant şi complex.

Vrea să urmeze dreptul şi actoria

Eleva-fotomodel s-a pregătit la fel de conştiincios în istorie şi geografie. „Sunt la profil de istorie şi reţin foarte bine datele. Este una dintre materiile mele preferate. Mă interesează istoria ţării noastre şi mă impresioneazsă eroii care au luptat să ne fie nouă mai bine", spune Loredana. Când vine vorba de geografie, eleva consideră că aceast este o materie importantă pentru cariera ei. „Fiind model, călătoresc foarte mult şi e un domeniu care îmi foloseşte", mai remarcă ea. Deocamdată, posesoara trofeului de cea mai frumoasă femeie din România se împarte între pregătirile de BAC şi sala de sport care o menţine în formă. Plănuieşte să urmeze studii univeristare în drept şi actorie, dar încă nu este decisă în totalitate.   

Aproximativ 800 de elevi de clasa a 12-a din Bistriţa-Năsăud au simulat astăzi proba cunoştinţelor de operare pe calculator, după modelul bacalaureatului nou. Bacalaureatul demarează anul acesta în perioada 15-17 februarie cu proba orală de limba şi literatura română, urmată în intervalul 19-29 aprilie evaluarea competenţelor digitale., iar în 31 mai-4 iunie, competenţele lingvistice într-o limbă modernă.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite