Minim 200.000 de euro pe an costul depozitării gunoiului la Tărpiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierul judeţean Dorin Popescu a făcut modificarea tarifelor pentru Depozitul de la Tărpiu
Consilierul judeţean Dorin Popescu a făcut modificarea tarifelor pentru Depozitul de la Tărpiu

Consilierii judeţeni au ajuns la un consens în ceea ce priveşte costul depozitării gunoiului la noul depozit ecologic. Firmele de colectare vor plăti cel puţin 200.000 de euro pe an pentru depozitarea gunoiului din judeţ

Deşi propunerea de proiect privind costurile depozitări era de 20% din suma încasată de firmele care câştig licitaţiile, Comisia de Urbanism a venit cu o altă propunere. „Propunem să e rămâînă la procentul de 20% din sumă, dar să adăugăm şi o sumă minimă de 200.000 de euro. Deci exprimarea din Hotărâre să fie «20%, dar nu mai puţin de 200.000 de euro». CJ nu poate să râmână doar la faza de procent petru că atâta timp cât rămânem aşa, operatorii economici vor tinde să ajungă spre zero. Prin această modificare vrem să stimulăm operatorii economici să adune cât mai mult gunoi", a explicat preşedintele Comisiei, Dorin Popescu.

Propunerea Comisiei de Urbanism a fost salutată şi de Vasile Moldovan, managerul de proiect al Depozitului Ecologic de la Tărpiu. „Propunerea domnului Dorin Popescu este binevenit şi cred că este normal să decidem procentul de 205, dar nu mai puţin de 200.000 de euro", a declarat Moldovan.

Opoziţia din CJ a salutat faptul că după foarte mult timp plenul a votat favorabil o propunere de-a lor. „Este cea mai importantă modificare propusă în Consiliul Judeţean în ultimii trei ani care a trecut prin consiliul Judeţean. În cei trei ani şi jumătate de existenţă au trecut foarte puţine modificări şi cea de azi este extrem de importantă", adaugă şi Daniel Suciu, consilier judeţean PSD.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite