Mihaela Şteff va juca la final de carieră pentru polonezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multipla campioană europeană a semnat luna aceasta un contract cu un club polonez din apropierea Varşoviei, după ce doi ani a fost ţinută departe de activitatea competiţională de un concediu de maternitate prelungit.

Campioana va pleca în Polonia din septembrie, însă va sta acolo mai mult în weekend-uri când sunt programate meciurile, iar antrenamentele vrea să le continue la Bistriţa. „clubul polonez se numeşte Sochaczewski Klub . Practic voi merge la competiţii, care sunt majoritatea în weekend, deci voi fi mult acasă alături de familia mea. De fapt familia mea a devenit prioritatea numărul 1 acum" se confesează sportiva. Pentru a se familiariza cu spiritul polonezilor, sportiva s-a apucat să recitească romanele istorice ale lui Sienkiewicz, care spune că au însoţit-o alături de alte volume în turnee. „Am început cu „Prin Foc şi Sabie“, reeditata recent si apoi am simţit nevoia să trec şi la Potopul"

Bistriţa înseamnă acasă

După ce a peregrinat prin lume ani lungi Mihaela Şteff a ales să nu mai stea departe de oraşul natal. După naşterea băieţelului ei, Răzvan, în 2009 campioana a decis, împreună cu soţul ei că acasă va rămâne pentru totdeauna Bistriţa. Spune că are o legătură specială cu oraşul şi că anii petrecuţi în competiţii, dar şi la cluburile din Germania şi Italia au întărit dorinţa de a reveni la Bistriţa. „Am stat şapte ani în Germania şi cinci în Italia, aş fi putut să mă stabilesc aproape oriunde în lume, însă mi-a fost dor de Bistriţa. Poate şi pentru că, de la 12-13 ani am fost mereu plecată de acasă", povesteşte sportiva.

O carieră de 15 ani în echipa naţională

În 1992 a participat la primele Campionate Europene, în Cehia . A luat medalie de aur la dublu fete şi medalie de aur la echipe. A urmat în acelaşi an o Balcaniadă la Salonic , cu aur argint şi bronz. Are nenumărate medalii la junior şi senioare, a fost cvindruplă campioană europeană şi este socotită unanim cea mai titrată campioană de tenis de masă a României. Are însă un mare regret competiţional: nu i-a ieşit niciodată aurul curat la individual la Campionatele Mondiale.

Dezamăgirile unei campioane

După ce şi-a dedicat întreaga viaţă tenisului de masă Mihaela Şteff nu-şi doreşte totuşi să devină pe viitor antrenoare.„Deocamdată am revenit pe scena tenisului ca jucătoare şi probabil voi mai continua câţiva ani, cât îmi va mai permite condiţia fizică“, explică Mihaela Şteff. I-ar fi plăcut să joace la un club din România pentru a fi mai aproape de fiul şi soţul ei, însă aici nimeni nu investeşte în tenisul de masă: „În România nu există bani pentru tenisul de masă. Este foarte trist pentru că ţara noastră are tradiţie în acest sport şi a dat foarte mulţi mari campioni“, spune tenismena.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite