Mihaela Oanea învaţă în Londra şi predă la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De opt ani ţine cursuri  de engleza şi limba română la Colegiul Tehnic INFOEL din Bistriţa, iar de curând a participat la un program de perfecţionare organizat în Londra.

Mihaela şi-a dorit din copilărie să fie dascăl. „Am avut o pasiune pentru literatură şi limba engeleză încă din şcoală, iar profesorii mei m-au îndrumat să aleg această profesie. Şi mama a fost profesoară de geografie şi cred că şi de la ea am moştenit acest dar de a-i învăţa pe alţii", crede Mihaela.  Profesoara predă limbile engleză şi română la un liceu cu profil tehnic din Bistriţa şi spune că este mereu deschisă oprtunităţilor noi de perfecţionare profesională. Aşa că nu i-a fost deloc greu să se înscrie la un curs de specializare prin programul Comenius, să plece în Londra, timp de două săptămâni şi să vină de acolo cu tehnici moderne şi interactive pe care să le pună în practică în cadrul lecţiilor de la catedră. „Am urmat un curs organizat de Oxford House College din Londra, în care profesori metodişti, vorbitori nativi de engleză, ne-au familiarizat cu subtilităţile limbii engleze vorbite. A fost o oportunitate să îmi perfecţionez metodele de predare. Cel mai mult mi-a plăcut că profesorii englezi pun mare accent pe personalizare. Pentru a determina un elev să povestească ceva, de exemplu, profesorul povesteşte el ceva şi astfel sparge gheaţa", explică profesoara.

„Meseria de dascăl îţi aduce satisfacţii"

Mihaela Oanea spune că profesia de dascăl este una dificilă, dar cu satisfacţii enorme. „Sunt multe realizări, desigur, nu materiale, însă, e mare lucru să îi vezi pe elevi mulţumiţi că au înţeles ceva sau să te bucuri tu că i-ai determinat să înveţe mereu ceva nou şi să înţeleagă importanţa cunosşterii unei limbi străine, mai ales a limbii engleze", crede Mihaela. Când vine vorba despre visurile ei, profesoara recunoaşte că şi-ar dori foarte mult să predea în străinătate. „Cred că ar fi un câştig profesional foarte mare să am ocazia să lucrez într-un cadru plin de profesionalism", este de părere aceasta.

Ce-i place:

Profesoarei îi place literatura. „Am doi poeţi preferaţi: Nichita Stănescu şi Marin Sorescu. În general, pot spune că îmi plac oamenii de calitate şi originali, pentru că sunt foarte greu de găsit azi", spune Mihaela.

Ce nu-i place:

Mihaelei Oanea nu-i place mitocănia şi nici ipocrizia sau insolenţa celor din jur. „Nu apreciez persoanele care nu-şi respectă cuvântul dat şi încerc să îi învăţ şi pe elevii mei să trăiască viaţa calitativ şi nu cantitativ, aşa cum îi îndeamnă moda zillelor noastre" ,mai spune profesoara.

Profil

Născută: 9 august 1978 în Bistriţa

Studii: Masterat în Dinamica limbii române şi analiza discursului, la Universitatea Babeş Bolyai

Ocupaţie: profesor de engleză şi română

Familie: are un frate

Stare civilă: necăsătorită

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite