Mieii de Paşte, prea scumpi pentru bistriţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măcelarii au aşteptat mieii pentru asomare
Măcelarii au aşteptat mieii pentru asomare

Crescătorii vând kilogramul de miel viu între 10 şi 12 lei, iar în magazine kilogramul de carne costă  până în 25 de lei. Cumpărătorii se plâng însă că preţul de la producători este prea mare şi aşteaptă ultimele zile pentru a cumpăra mai ieftin

Oferta de miei de anul acesta este destul de slabă, astfel că, în primele două zile de la deschiderea pieţei de pe strada Tărpiului, mai puţini de zece crescători au venit cu miei de vânzare. Măcelarii au stat mai mult degeaba, pentru că, în cinci ore abia dacă au tăiat cinci miei. Cu tot cu taxa de asomare, kilogramul de carne de miel din piaţă se apropie de preţul practicat de marile magazine.

Măcelarii nu au avut ce tăia

La singurul punct de asomare avizat din oraş, măcelarii nu prea au avut de lucru. „De azi-dimineaţă şi până la amiază am tăiat trei miei. Merge greu că se vând cam scump. Taxa anul acesta o stabilim la învoială. Omul dă cât poate, între 10 şi 15 lei. Anul trecut taxa a fost de 9 lei", spune Constantin Frunzilă, un măcelar din piaţa de pe  strada Tărpiului. „Anul acesta au fost autorizaţi 16 măcelari. În primele zile nu prea au venit cumpărători, sperăm să meargă mai bine la sfârşitul săptămânii", spune Luca Răzoare, directorul Administraţiei Pieţelor Târgurilor şi Oboarelor Bistriţa.

Puţini crescători anul acesta

Crescătorii de ovine din judeţ nu s-au grăbit să vină cu marfa la oraş.  Cei mai mulţi au venit doar să testeze piaţa şi să vadă dacă merg vânzările. „Am adus 25 de miei între 10 şi 20 de kilograme fiecare. Îi dau cu 11 lei kilogramul, dar nu e bătutu în cuie. Mai lăsăm un pic din preţ. Oricum, n-am vândut prea mulţi până acum. Anul trecut am dat vreo 45 de miei de Paşte, acum sperăm să  vindem măcar cât am adus azi", spune Petrea Mureşan, un crescător din Rusu Bârgăului. Cumpărătorii spun, însă, că preţul e prea mare şi mai aşteaptă până în ultimul moment să cumpere mai ieftin. „Am venit să văd cum se vinde mielul anul asta. Mi se pare cam scump. Anul trecut l-am luat şi cu 7 lei, acum nu-l dă nimeni sub 10. Nu am cumpărat azi, mai vin zilele următoare, poate e mai ieftin", explică Ion Moldovan, un pensionar de 70 de ani din Bistriţa.  Vestea rea e că nici în magazine preţurile nu arată mai bine. Un kilogram de carne de miel se vinde la preţuri între 22 şi 25 de lei, cam tot atât la cât ajunge mielul luat din piaţă cu tot cu taxa de asomare.

Preţuri la carnea de miel în magazine

Kaufland  - 21, 99 de lei / kilogram

Billa - 25 de lei / kilogram

Carrefour Express  - 24, 99 de lei/ kilogram

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite