Bistriţa: Medicamente compensate pentru peste 46.000 de pensionari bistriţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Medicamente compensate pentru peste 46.000 de pensionari bistriţeni
Bistriţa: Medicamente compensate pentru peste 46.000 de pensionari bistriţeni

De astăzi, aproape 70% dintre persoanele vârstnice din judeţ vor beneficia de medicamente compensate cu 90 la sută. Măsura se aplică în urma unei decizii luate de Ministerul Sănătăţii, la începutul lunii iunie.

Peste 46.000 de pensionari din Judeţul Bistriţa-Năsăud vor plăti, de astăzi, doar 10 la sută din preţul medicamentelor pentru tratament, incluse în programul de compesare a medicamentelor pentru pensionarii cu venituri mici. Astfel, dacă timp de aproape cinci luni, doar pensionarii cu pensii  sub 600 de lei beneficiau de această reglementare, acum numărul acestora a crescut cu aproape 20 de procente, datorită  majorării cu 100 de lei a  plafonului de acordare a medicamentelor compensate. Cu alte cuvinte, toţi vârstnicii cu pensii sub 700 de lei primesc medicamente compensate cu 90 de procente.

În evidenţele Casei Judeţene de Pensii Bistriţa-Năsăud figurează peste 46.000 de pensionari cu pensii sub 700 de lei, adică mai bine de 70% dn totalul pensionarilor bistriţeni.Compesarea costului medicamentelor din această listă este suportată, în proporţie de 40 la sută, de către Ministerul Sănătăţii, prin taxa de viciu, restul fiind decontat din bugetul Fondului Naţional de Asigurări de Sănătate. Medicamentele al căror preţ va fi compesat sunt incluse în lista B de compensate eliberată de Ministerul Sănătăţii.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite