Maşinile vor avea interzis joi în Centrul Istoric al Bistriţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii şoferi au ignorat anul trecut interdicţia de a circula în centru în  Ziua fără Autoturism
Unii şoferi au ignorat anul trecut interdicţia de a circula în centru în Ziua fără Autoturism

Trei străzi ultracentrale din Bistriţa vor închise circulaţiei maşinilor în 22 septembrie timp de zece ore. Drept bonus pentru incovenientul creat şi pentru a-i stimula pe şoferi să aleagă alte mijloace de deplasare municipalitatea oferă joi transport public gratuit pe linia 3

Circulaţia va fi suspendată joi în Bistriţa pe străzile Dornei, Piaţa Centrală şi Gheorghe Şincai, până la intersecţia cu Mihai Eminescu. Măsura, care va marca ziua fără autoturism va fi valabilă între orele 7,00 şi 17,00. Pentru prima dată în istoria acestei campanii Primăria Bistriţa oferă şi un bonus : transportul pe linia cea mai folosită de călători în Bistriţa, numărul 3, va fi gratuit joi, 22, septembrie. Linia de transport urban pe care se poate circula gratuit are traseul: Împăratul Traian - Rodnei - Gării - Republicii - 1Decembrie - Gen.G.Bălan - Avram Iancu - C.R. Vivu.

Municipalitatea vrea să închidă definitiv străzile centrale

Străzile pe care traficul este suspendat şi anul acesta ar putea fi închise definitive circulaţiei peste câţiva ani. Un proiect de acest gen a fost luat în calcul de un studio de trafic comandat de Primăria Bistriţa în urmă cu câţiva ani. De altfel primarul Ovidiu Creţu a declarat recent la o dezbatere privind Centrul Istoric că anul viitor propunerea de închidere a străzilor centrale va fi dezbătută în Consiliul Local, iar proiectul ar putea deveni realitate cam în trei ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite