Maşinile de intervenţie, interzise pe Pietonal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O maşină a jandarmilor a lovit stâlpul  telescopic, ieri
O maşină a jandarmilor a lovit stâlpul telescopic, ieri

Cilindrul telescopic le stă în cale maşinilor care asigură urgenţele. Jandarmii şi medicii de pe Ambulanţă nu pot intra pe Pietonal decât pe o stradă îngustă, pentru că nu au telecomenzi de acţionare a stâlpului telescopic

Pentru că nu deţin o telecomandă de acţionare a stâlpului telescopic care să le permită accesul în zona pietonală, medicii de pe ambulanţă, poliţiştii comunitari şi agenţii firmelor de protecţie ajung mai greu la intervenţii. Cu toate că telecomenzile se pot obţine foarte uşor, pe baza unei solicitări şi a sumei de 70 de lei, multe instituţii care asigură urgenţele nu le deţin, nici la doi ani de când a fost montat cilindrul telescopic.

Medicii de pe Ambulanţă fac sport

Anca Vituşinschi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), spune că SJA nu are o telecomandă de acces pe Pietonalul Liviu Rebreanu. „Când avem intervenţii, parcăm maşina unde putem, ne lumăm echipamentul şi mergem pe jos", spune medicul. Acesta adaugă că nu ştie cum ar putea intra în posesia unei telecomenzi. Nici la Jandarmerie nu există o dispozitiv de acţionare a stâlpului telescopic. „Noi nu avem telecomandă", spune Georgeta Căşvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. De altfel, chiar ieri, o maşină a jandarmilor a rămas suspendată în cilindru, după ce a încercat să intre pe pietonal şi stâlpul s-a ridicat.

Două telecomenzi la pompieri, niciuna la poliţia comunitară

Potrivit maiorului Constantin Florea, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii au două telecomenzi. „Noi le-am solicitat când s-a montat cilindrul. Am vrut să ne asigurăm că putem acţiona în zonă. Desigur, accesul se poate face şi dinspre Piaţa Mică, dar e mai dificil pentru maşinile noastre", afirmă maiorul Florea. În schimb, poliţiştii comunitari cred că telecomenzile nu împiedică accesul pe pietonal. „Probabil, mulţi aşteaptă să le bată cineva la uşă. Trebuie să le ceară, dacă au nevoie de ele. Nici Poliţia Comunitară nu are telecomandă. Părerea mea e că nu se justifică şi se poate interveni uşor şi fără telecomandă", crede Florin Frandeş, şeful Poliţiei Comunitare.

O telecomandă costă 70 de lei

Şeful Direcţiei de Servicii Publice (DSP) , Ioan Creţiu, spune că instituţiile au datoria să solicite aceste telecomenzi. „Fac o solicitare la noi, aceasta este aprobată de o comisie de la nivelul primăriei şi plătesc 70 de lei", spune  directorul DSP. Mulţi, însă, de-abia acum au aflat  despre formalităţi. „Nu deţinem telecomandă. Avem dificultăţi de asigurare a pazei în zonă. Voi face o cerere. Nu ştiam că se poate", spune Ioan Someşan, directorul BGS Bistriţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite