Bistriţa: „Toamna Măriilor” la Budacu de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, la Budacu de Jos, tradiţiile ţigăneşti sunt în sărbătoare . De la ora 14.00, începe  spectacolul dansurilor şi tradiţiilor ţigăneşti.

Prima ediţie a festivalului „Toamna Măriilor” îşi propune să aducă mai aproape tradiiţiile specifice romilor din localitatea Budacu de Jos şi face parte dintr-un program de sprijinire şi îmbunătăţire a condiţiei acestei minorităţi. Organizatorii au pregătit un program artistic diversificat din care nu lipsesc dansurile ţigăneşti, obiceiurile străvechi şi nici concursurile de frumuseţe. De la ora 13.00, cei mici pot urmări o proiecţie de desene animate, iar de la ora 16.00, la Căminul Cultural din localitate, vor cânta artiştii din fanfara Budacu de Jos, dar vor evolua şi dansatorii de la ansamblul Teaca şi de la ansamblul din localitate. Concursul de frumuţese „Miss Toamna Măriilor” şi o serată de dans, programată la ora 18.00,  vor încheia ziua dedicată obiceiurilor  ţigăneşti.
Evenimentul „Toamna Măriilor” face parte din seria de acţiuni a Centrului de Resurse pentru Comunitătile de Romi Cluj-Napoca, cuprinse în proiectul de dezvoltare comunitară  „Susţinerea Comunităţilor de romi din regiunile de dezvoltare nord-vest şi centrul României”.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite