Manuela Dospina este fotograful amator din „Liviu Rebreanu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu are nici 19 ani şi în şcoala unde învaţă este o mică vedetă. Îmbină pasiunea pentru fotografie cu muzica folk.

Manuela Dospina sau Manu, cum îi zic prietenii, este o elevă care învaţă la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa. Tânăra adoră muzica şi fotografia, fapt cunoscut de colegii şi profesorii săi de liceu. A început să cânte din copilărie. Deşi a crescut într-o familie de militari, Manuela a avut parte de multă libertate. „Paradoxal, ei au fost cei care mi-au dat cea mai mare libertate şi au avut mereu încredere în mine", explică tânăra. Ea a venit la Bistriţa în urmă cu 10 ani.

Văzând că fiica lor are talent, părinţii i-au dat lecţii de canto şi chitară, iar la vârsta de 12 ani câştiga premiul cel mare la concursul de muzică „Steluţa bistriţeană", prima sa competiţie de acest gen.

„Am auzit de concurs, organizat în cadrul manifestării Zilele Bistriţei, şi m-am înscris. Profesorul meu de canto Florin Labiş mi-a compus piesa pe care am interpretat-o. Niciodată nu m-am gândit că voi lua premiul I", spune Manuela. De-atunci a continuat să cânte piese de muzică uşoară. „Recent am făcut nişte cover-uri cu câţiva prieteni. Cânt melodii de muzică uşoară, folk, rock şi piesele anilor 80-90", explică tânăra.  

Fotografia, lumea ei interioară

Însă marea sa pasiune este fotografia. Colegii de la şcoală o ştiu drept fotograful amator din „Liviu Rebreanu". Pentru ea, fiecare poză spune o poveste. „Într-o fotografie se poate vedea energia mea, în alta, tristeţea. În general îmi plac pozele în care sunt constraste", spune Manuela. Ea îşi alege modele pentru poze de pe internet ţinând cont de privire, atitudine şi trăsături. După ce termină liceul, tânăra vrea să îmbine pasiunea pentru fotografie cu filmul şi se va înscrie la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti pentru a deveni operator de imagine.

PROFIL

Născută: 18 iunie 1992, Craiova

Studii: este în clasa a XII-a E a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu" Bistriţa

Familie: nu mai are fraţi sau surori

Ce-i place:

Iubeşte lectura despre care crede că este o lume paralelă cu viaţa ei. Manuelei îi mai place să-şi scrie gândurile pe blog şi să vizioneze filme. Este o iubitoare împătimită a cinematografiei. „Sunt multe filme care m-au marcat, filme care au fost făcute în anii 50-60. Îmi plac mult peliculele lui Hitchcock, care, deşi au fost făcute rudimentar, au avut un mare impact asupra publicului", spune tânăra. Ea apreciază şi umorul lui Woody Allen.

Ce nu-i place:

Fetei nu-i place societatea în care trăieşte, în care mulţi oameni se complac într-o prostituţie culturală, a valorilor şi a tot ceea ce înseamnă simţire. „Oamenii nu mai au încredere că pot schimba ceva. Eu totuşi cred că, în timp, lucrurile se pot schimba dacă şi noi facem ceva în acest sens", este de părere Manuela.

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite