Mama fetiţelor moarte în weekend a îndurat şi azi furia rudelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paraschiva Târsu, mama celor două fete de 2 şi 4 ani, care au murit sâmbătă într-un incendiu izbucnit între Rodna şi Şanţ, este cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Femeia a scăpat cu greu din  mâinele rudelor sale. Acestea, furioase, o condamnă pentru neglijenţa sa.

Primarul comunei Rodna, Alexandru Năşcan, spune că s-a întâlnit astăzi cu tatăl fetiţelor. „Am vorbit cu el şi i-am zis să nu-şi condamne nevasta pentru că fetele erau şi ale lui, nu numai ale soţiei. Apoi, el a trimis-o la piaţă în Rodna să cumpere mâncare şi tot el s-a dus la oi. Puteau să cheme un vecin să se uite de fete", susţine Alexandru Năşcan.

Primarul mai zice că acela care a făcut cel mai mare scandal a fost tatăl Paraschivei Târsa, nu rudele tatălui rămas fără fete. „Tot acuzând-o pe mamă, nu ajungem nicăieri. Am înţeles că şi rudele tatălui au fost nervoase şi au zis multe cuvinte la mânie", adaugă Năşcan.

Acesta mai spune că mâine, la înmormântare, o să fie prezenţi poliţişti pentru a evita eventualele incidente.

Fetiţele vor fi înmormântate mâine

Purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţului, Mariana Petroşanu, afirmă că mama fetelor a declarat la postul de poliţie din Rodna că nu doreşte ajutor din partea poliţiei. „În declaraţia dată poliţiei, mama celor două fetiţe scrie că nu are nevoie de sprijin deoarece nu se simte ameninţată nici de soţ, nici de rudele acestuia", adaugă Petroşanu.

Povestea tragicei întâmplări

După ce s-au chinuit mai bine de o oră să le resusciteze, medicii de la SMURD au trebuit să se dea bătuţi inimile celor două surori nu au mai vrut să bată. Paraschiva şi Paula Târsu, cele două fetiţe, au fost lăsate de mama lor singure în casă. Vecinii au fost primii care au intrat în casă după ele şi le-au scos, iar la scurt timp au ajuns şi echipajele SMURD. Cu toate că fetiţa cea mică avea puls şi medicii au sperat să îi redea şi respiraţia, încercările au fost în zadar.

Victimele au fost transportate la Secţia Prosectură a Spitalului Judeţean BN, iar în urma efectuării necropsiei s-a stabilit că decesul s-a datorat „insuficienţei respiratorii acute şi intoxicaţiei cu fum". Acestea au fost lăsate nesupravegheate de către mama lor, Paraschiva Târsa, care a plecat la cumpărături la piaţa agroalimentară din Rodna. Incendiul a izbucnit în urma aprinderii unor haine puse la uscat deasupra sobei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite