Mai mulţi bistriţeni la vot în turul II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţenii au votat mai cu spor în turul doi
Bistriţenii au votat mai cu spor în turul doi

Până la ora 10.00, la secţiile de votare din judeţ s-au prezentat mai mulţi alegători la turul doi decât la primul tur de prezidenţiale. În timp ce , astăzi, prezenţa la vot a trecut de 6 procente, acum două săptămâni, de-abia trecea de cinci procente.  Proporţionalitatea se păstrează şi la repartizarea alegătorilor pe mediile rural şi urban

Turul doi al alegerilor prezidenţiale pare să stârnească mai mult interes în rândul alegătorilor bistriţeni. Dacă facem o comparaţie între primele prezenţe la vot de acum două săptămâni şi cele de azi, se poate observa o creştere uşoară a numărului de votanţi, până la ora 10.00.  Dacă în primul tur, puţin peste 4 procente din alegători votau la oraş şi alţi aproape 6 la sută în mediul rural, astăzi, aproape 5 procente şi-au exercitat dreptul de vot în mediul urban şi peste 7 la sută  dintre alegători au votat în secţiile din mediul rural.

Mai mulţi votanţi şi în secţiile speciale

Şi în cele 62 de secţii speciale din Bistriţa-Năsăud, graficul voturilor ,până la ora 10.00, este în favoarea turului doi. În timp ce în turul I doar 613 alegători s-au trezit de dimineaţă pentru a merge la vot, astăzi, 846 de persoane care nu au buletin de Bistriţa au trecut pe la secţiile speciale.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite