Mai mult de 14 dosare pe un loc în locuinţele ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2000 de dosare sunt în aşteptare pentru 138 de locuinţe ANL în construcţie. Locuinţele se atribuie doar persoanelor sub 35 de ani care mai pot depune şi actualiza dosare până aproape de finalizarea locuinţelor

Concurenţa este mare pe spaţiile locative din Bistriţa puse la dispoziţie de Agenţia Naţională pentru locuinţe. Din 2005, în Bistriţa nu s-au mai făcut repartiţii în blocurile ANL, iar de atunci s-au adunat peste 2000 de cereri pentru 138 de locuinţe care se construiesc la această oră în zona Subcetate. În această locaţie, 43 de garsoniere şi 95 de apartamente cu două camere vor fi puse la bătaie imediat ce vor fi finalizate.

Familiile cu copii au prioritate

Bistriţenii care se află în căutarea unei locuinţe pot să-şi depună dosarele în această perioadă. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei a alocat trei milioane de lei pentru construirea noilor blocuri ANL din zona Subcetate. Construcţia a început în luna septembrie a anului trecut, iar termenul de execuţie al construcţiei este 29 martie 2011, însă noul bloc este deja într-o fază avansată de construcţie. Municipalitatea speră ca primele locuinţe să fie atribuite chiar anul acesta.

Vârsta, criteriul eliminator

Criteriul eliminator pentru cei care solicită o locuinţă ANL este, în primul rând, vârsta: locuinţele se adresează persoanelor sub 35 de ani. O alta cerinţă obligatorie este locul de muncă: la momentul repartiţiei, solicitanţii trebuie să fie angajaţi în Bistriţa. Căsătoria şi numărul de copii sunt aspecte care aduc puncte în plus la dosar. Purătorul de cuvât al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, a declarat că bistriţenii vor fi anunţaţi din timp când trebuie să-şi actualizeze dosarele. „Înainte de a se finaliza construcţia, îi vom anunţa pe cei interesaţi să-şi actualizeze dosarul", a spus acesta.  

Pot fi cumpărate după trei ani

La ora actuală, în Bistriţa, există 635 de locuinţe construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Chiria variază între 85 şi 130 de lei/ lună iar chiriaşii actuali pot cumpăra apartamentele după minim trei ani în care au locuit în ele. Preţul mediu de cumpărare este de 40 000 de euro, însă Primăria Bistriţa este cea care stabileşte preţul fiecărui apartament în parte.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite