Mafia fierului vechi din Hunedoara este judecată de patru ani la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu reuşesc să-i aducă la proces pe toţi cei 50 de inculpaţi, judecătorii au cerut ieri imperativ conducerii Administraţiei Penitenciarelor să găsească o soluţie

Unul dintre cele mai vechi procese de crima organizată din Hunedoara cunoscut sub numele de "Hidra" a avut ieri un nou episod la Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Exasperaţi că de patru ani de când a fost strămutat procesul, nu-i pot aduce pe toţi inculpaţii în faţa instanţei judecătorii bistriţeni au cerut ieri Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să găsească o soluţie . „Completul a formulat o cerere către Administraţia Naţională a Penitenciarelor să găsească un interval de timp în care toţi inculpaţii, aflaţi în diferite penitenciare unde ispăşesc pedepse sau arestaţi preventiv în alte dosare, să poată fi transferaţi la Bistriţa.", explică Dana Ceuca, purtătorul de cuvânt a Tribunalului Bistriţa-Năsăud. Potrivit acesteia cele 120 de dosare ale procesului conţin numeroase astfel de adrese.

Furturi de la Combinat

În dosarul Hidra au fost trimise în judecată în 2006 53 de persoane, lideri de grupări de crimă organizată, foşti paznici ai combinatului Arcelor Mittal şi administratori ai unor firme de colectare a fierului vechi. Dosarul vizează două grupări rivale din Hunedoara, care au prosperat de pe urma furturilor de fier din incinta combinatului. Acuzaţiile principale sunt de furt calificat, loviri, tentative de omor, spălare de bani, delapidare, luare de mită şi chiar subminarea economiei naţionale.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite