Bistriţa: Portret/ Alina Tomi a învăţat engleză de dragul Madonnei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Portret/ Alina Tomi a învăţat engleză de dragul Madonnei
Bistriţa: Portret/ Alina Tomi a învăţat engleză de dragul Madonnei

 Este profesoară de engleză şi un fan înfocat al Madonnei. Şi-a descoperit pasiunea pentru engleză încercând să afle mai multe despre idolul său.

Alina Tomi este fan Madonna din anul 1992, când a primit cadou de ziua ei primele casete cu muzica divei. La început asculta muzica reginei muzicii pop fară să înţeleagă versurile, aşa că a început să caute textele în ziarele şi revistele vremii şi să le traducă cu ajutorul dicţionarului. „Ştiu că versurile cântecelor ei erau publicate deseori în paginile revistei « Ecran Magazin » şi le decupam şi mai apoi luam dicţionarul ca să înţeleg ceea ce cântă. Ascultând şi fiind interesată de Madonna am învăţat  engleză şi mi-am descoperit pasiunea pentru această limbă aşa încât am ajuns acum să fiu profesor de limba engleză” , povesteşte Alina. Profesoara a mai văzut spectacolul Madonnei anul trecut la Frankfurt, însă acest lucru nu a împiedicat-o să îşi achiziţioneze un bilet pentru concertul din Bucureşti „ Ştiu că faţă de ceea ce am văzut anul trecut, în spectacolul de mâine de la Bucureşti va cânta două melodii în plus şi a fost adăugat tributul pentru Michael Jackson, în rest mari diferenţe nu sunt. Ştiu sigur că şi-a schimbat modelul pantalonilor cu care apare în ultima parte a show-ului pentru că cei de anul trecut îi erau puţin cam largi”, mai spune Alina încântată că îşi va revedea idolul.

Alina este conştientă că a făcut o obsesie pentru diva muzicii pop însă crede că este o obsesie constructivă „ După 16 ani în care am ascultat şi am dansat pe muzica ei, Madonna a devenit o obsesie pentru mine, însă cred că este o obsesie constructivă . Nu poţi să fi fan Madonna şi să nu îţi doreşti să fi mai bun în ceea ce faci şi acesta este un lucru bun atât pentru tine cât şi pentru alţii”, spune Alina, convinsă că fiind un fan al divei a avut numai de câştigat. Fiind influenţată de un om fără inhibiţii şi care a sparte barierele conformismului, Alina este o persoană foarte deschisă, care reuşeşte să facă foarte multe şi este într-o continuă dezvoltare. De fiecare dată când se prezintă în faţa elevilor săi este pregătită să le împărtăşească în totalitate cunoştinţele ei şi îşi doreşte ca ei să înveţe cât mai multe.

Este un profesor nonconformist capabil să comunice cu elevii săi şi  să le câştige respectul. „ Când mergi în faţa elevilor nu înseamnă că imediat vei fi respecat, trebuie să câştigi respectul celor în faţa cărora te afli şi în primul rând trebuie să îi respecţi” adaugă Alina Tomi.

Fire expansivă Alina are o relaţie extrordinară cu elevi săi chiar dacă este renumită ca fiind exigentă. „Sunt un profesor exigent, însă acest lucru nu îi face pe elevii mei să mă urască. Din contră ne înţelegem foarte bine. În timpul vacanţelor ne întâlnim, comunicăm, ştiu despre pasiunea mea, una dintre eleve chiar mi-a confecţionat o brăţară inscripţionată  cu numele divei”, povesteşte Alina care se declară un profesor împlinit şi îndrăgostit de elevi şi de ceea ce face.


Profil:

NĂSCUTĂ: 12 Mai 1980, Bistriţa
STUDII: Facultatea de Litere, Engleză –Franceză
EXPERIENŢĂ: Profesor de engleză
FAMILIE: Necăsătorită

Ce-i place
Alinei Tomi îi place foarte mult să danseze, îi plac margaretele, iar pop rock-ul britanic îi este foarte aproape de suflet.

Ce nu-i place
Profesoarei îi displac prostia crasă şi ipocrizia. Alina se declară de asemenea total împotriva manelelor.

Întrebare şi răspus
Dacă s-ar scoate la licitaţie un obiect care a aprţinut divei cât ai fi dispusă să licitezi?
Nu aş intra într-o astfel de licitaţie pentru că ştiu că sunt foarte mulţi fani care sunt dispuşi să ducă lucrurile la extrem şi au şi un buget foarte mare la dispoziţie. Am o mulţime de lucruri şi materiale promoţionale cu ea însă cred că există o limită.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite