Bistriţa: Mădălina Suci este solista care vrea să devină poliţistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este o tânără de 16 ani care iubeşte muzica populară şi care şi-a lansat de ceva vreme un CD mediatizat pe posturile tv naţionale.

Mădălina cântă de la vârsta de 8 ani şi a avut norocul de a colabora cu interpreţi de renume ai muzicii populare din Bistriţa-Năsăud. Când avea 10 ani a întâlnit-o pe regretata cântăreaţă de muzică populară Valeria Peter-Predescu. „M-a ascultat cântând şi i-a plăcut. Mi-a spus că am voce şi în 2001 m-a luat în grupul ei de tinere talente", spune Mădălina. În acel ansamblu folcloric a stat un an, perioadă în care a învăţat mult. Apoi a făcut doi ani de pian şi ulterior a intrat în grupul unei alte binecunoscute interprete de folclor din judeţ şi din ţară, Cornelia Ardelean Archiudean. „Doamna m-a auzit cântând la o ediţie a Zilelor Bistriţei. M-a oprit şi mi-a propus să fac parte din ansamblul ei. Tot timpul mă încurajează. Îmi zice să nu renunţ pentru că sunt bună şi ar fi mare păcat", povesteşte Mădălina.

Ea mărturiseşte că are emoţii de fiecare dată când urcă pe scenă. Îi place să repete singură înainte de fiecare concurs sau manifestare la care participă. „Simt o mare bucurie când cânt. Toate emoţiile pe care le am înainte de a lua microfonul dispar după ce urc pe scenă", mai spune fata. Ea îşi doreşte pe viitor să participe la cât mai multe concursuri de profil din întreaga ţară şi vocea ei să fie apreciată.

Pregăteşte un al doilea CD

De nici trei săptămâni, tânăra a făcut înregistrări în studioul lui Codruţ Ceoarec, profesor la Liceul de Muzică „Tudor Jarda" din Bistriţa. „Am înregistrat trei piese pe care vreau să le includ pe noul meu CD. Primul l-am lansat acum trei ani.  Pe acela sunt 13 melodii pe care le-am cântat inclusiv la televiziunile naţionale", explică Mădălina. Înregistrările pentru primul CD le-a făcut după orele de şcoală, la Cercul Militar din Bistriţa.

Ea este îndrumată de două cântăreţe de folclor din judeţ, Cornelia Ardelean Archiudean şi Mirela Petruş. Pe lângă piesele acestora, Mădălina spune că îi ascultă cu plăcere pe soliştii de muzică populară Marius Ciprian Pop, Ghiţă Munteanu şi Mariana Deac.

Vrea să se facă poliţistă

Deşi muzica e viaţa ei, Mădălina nu are de gând să-şi facă un viitor în domeniu. Ea vrea să dea la poliţie. „Muzica este o pasiune mare pentru mine, dar atât. În schimb, îmi place meseria de poliţist şi cred că dacă am ambiţie şi învăţ mult voi reuşi", este de părere Mădălina. Ea are un respect deosebit pentru meseria şi uniforma de poliţist.

ÎNTREBARE şi RĂSPUNS

Ce vei face dacă nu vei fi admisă la poliţie?

Cred că voi merge mai departe şi îmi voi continua studiile în economie. Mă voi înscrie la o facultate în domeniu din Cluj-Napoca. Oricum mai este până termin liceul.

PROFIL

Născută: 14 octombrie, localitatea Budacu de Sus

Studii: a terminat clasa a IX-a, profilul economic al Colegiului Tehnic INFOEL Bistriţa

Familie: un frate de 14 ani, Bogdan

Ce-i place

Adoră să meargă cu cei dragi în excursii şi călătorii. Mădălina îşi doreşte să viziteze Turnul Eiffel din Paris şi Egiptul. Iubeşte dansurile, atât cele moderne, cât şi cele populare. Fetei îi plac plimbările prin parcul mare al Bistriţei. La un om apreciază cel mai mult sinceritatea.

Ce nu-i place

Nu agreează oamenii care vorbesc în plus şi care se amestecă unde nu le fierbe oala. Nu-i place să fie presată de timp, ci obişnuieşte să facă lucrurile pe îndelete. Mădălina nu este prietena matematicii, a fizicii şi chimiei. Fata detestă peştele şi supele naturale.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite