Luni- termenul limită pentru vaccinarea doctorilor şi asistentelor din Bistriţa-Năsăud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii sunt obligaţi să se vaccineze
Medicii sunt obligaţi să se vaccineze

Cei care refuză vaccinul vor trebui să stea departe de bolnavi până trece pandemia de gripă, precizează directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Doina Petri

DSP Bistriţa-Năsăud a primit  zilele trecute o adresă a Ministerului Sănătăţii care interzice cadrelor medicale ce  refuză vaccinarea „orice activitate medicală care presupune prezenţa pacienţilor". Măsura trebuie aplicată indiferent că este vorba de medici şi asistente din sistemul public sau privat.

Termen până luni

DSP Bistriţa-Năsăud le-a dat doctorilor şi asistentelor din judeţ termen până luni, 18 ianuarie pentru a se vaccina. „Cei care vor fi depistaţi după această dată că nu sunt vaccinaţi n-au decât să-şi ia concediu de odihnă sau altă formă de concediu până trece pandemia de gripă. Este o problemă de sănătate publică şi nu pot să-i pună în pericol pe pacienţi, care oricum sunt vulnerabili", spune doctorul Doina Petri. Directorul adjunct de la DSP mai spune că deocamdată nu are informaţii că vreun cadru medical din Bistriţa-Năsăud ar fi refuzat până la această oră să se vaccineze.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite