Lorica Şut a condus timp de 10 ani Protecţia Consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva luni fost şefa de la OPC este pe cont propriu şi conduce un cabinet de insolvenţă şi expertiză contabilă. Nu a renunţat de tot la vechile preocupări şi oferă consiliere celor  care cred că li s-au încălcat drepturile de consumatori

Lorica Şut s-a născut exact de Ziua Mondială a Consumatorilor, în 15 martie, cu şase ani după ce organizaţiile de profil din întreaga lume au hotărât că este nevoie să oficializeze o asemenea aniversare. Treizeci şi doi de ani mai târziu a aflat care este semnificaţia zilei ei de naştere şi vreme de un deceniu a încercat să facă din asta mai mult de o coincidenţă. Dincolo de toate recunoaşterile oficiale , de plasarea OPC-ului din Bistriţa pe locul 1 vreme de mai mulţi ani în clasamentele interne ale organizaţiei sau de modificările impuse unor mari companii în contractele cu clienţii şi de lupta împotriva clauzelor contractuale abuzive, Lorica Şut crede că cel mai mare câştig al acestei perioade a fost schimbarea percepţiei faţă de această instituţie. „Faptul că oamenii au simţit că la Protecţia Consumatorilor este cineva pregătit întotdeauna să te asculte a fost pentru mine cel mai mare câştig", este convinsă Lorica Şut. Şi n-a făcut rabat de la această convingere, nici chiar atunci când solicitările treceau de registrul plângerilor considerate serioase: „pentru cei care veneau să depune o reclamaţie problema cu care veneau era, din punctul lor de vedere, cea mai importantă din lume. Iar eu şi colegii mei trebuia să-i tratăm cu ea mai mare seriozitate", povesteşte directorul care a refuzat întotdeauna să dea relaţii despre plângerile hazlii.

Crede în învăţarea continuă

 Lorica Şut n-a renunţat să înveţe aproape niciodată.  În copilărie se visa cosmonaut, dar a ajuns să îmbrăţişeze o meserie mult mai prozaică: cea de economist. A absolvit facultatea de Studii Economice în 1993 dar din studiat nu s-a oprit şi a adunat o puzderie de diplome şi specializări : a făcut administrarea afacerilor, drept civil şi comercial, masterat în Administraţie Publică, contabilitate şi auditare financiară. Este expert contabil, auditor financiar şi practician în insolvenţă.  Multe dintre cursuri le-a urmat pentru că de la 24 de ani s-a trezit în postura de şef şi simţea nevoia de a ştii cât mai multe despre domeniul în care lucrează şi cele colaterale. „Cred că un om trebuie să înveţe toată viaţa , iar dacă viaţa este un pariu, voi câştiga", au fost crezurile ei de viaţă.

Profil

Născută: 15 martie 1969, Prundu-Bârgăului

Studii: facultatea de studii Economice, Cluj, 1993

Familie: necăsătorită

Ce-i place: practică tenisul şi squash-ul, şi de câţiva ani ski-ul: „am învăţat pe o pârtie din Austria de voie de nevoie, după ce un coleg mi-a explicat că se încheie programul la telecabină şi nu amai am cu ce cobor.

Ce nu-i place: o deranjau oamenii fără cuvânt şi fără caracter,cei care-şi consumă energia fără rost. Spune că în  timp a ajuns mai îngăduitoare şi este convinsă că oricine are ceva bun în el. Nu-i plac în mod deosebit filmele şi preferă întotdeauna o carte, pe principiul că o carte bate filmul

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite