UPDATE: Loredana Salanţă a fost abandonată la MISS WORLD 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mezina competiţiei a trebuit să facă faţă unor concurente susţinute de staff-uri naţionale puternice. Bistriţeanca nu s-a clasat aseară, la finala de la Johannesbourg printre primele 16, dar şi-a făcut mulţi fani. Trimisă în competiţia mondială cu un buget de austeritate şi fără însoţitori, bistriţeanca a făcut o figură onorabilă

Concursul de aseară de la Johannesbourg pentru desemnarea Miss World a fost câştigat de o concurentă fără cotă prea mare la bursa pariurilor, este vorba de Miss Gibraltar, o funcţionară de 22 de ani, Kaiane Aldorino. Reprezentanta ţării gazdă şi cea a Mexicului au urcat şi ele pe podium. Reprezentanta României, bistriţeanca Loredana Salanţă nu a intrat în topul primelor 16 clasate  şi până la ora închiderii ediţiei, organizatorii Miss World 2009 nu au dat publicităţii clasamentul finala al celor 121 de concurente, din tot atâtea ţări. Totuşi prezenţa Loredanei, mezina competiţiei din Africa de Sud, nu a trecut neobservată. Un comentator al show-ului, Joseph Vitug remarca cu o zi înaintea competiţiei zâmbetul şi prospeţimea concurentei cu bucle din România şi un anume exotism, însă era scepic. că tipul ei de frumuseţe s-ar încadra în standardele actualei ediţii. Vitug mai spunea şi că Loredana Violeta Salanţă are surprinzător de mulţi susţinători pe forumurile de discuţii, care îi contrazic pronosticurile.

Nu a avut parte de lobby

Loredana nu a avut parte aproape deloc de promovare în timpul competiţiei şi pentru că în centrul atenţiei s-au aflat concurentele din ţările calificate la Campionatul Mondial de Fotbal din 2010, sub semnul căruia s-a desfăşurat concursul de frumuseţe, explică Oana Georgescu, PR al Miss Word România 2009. „ Aceste fete au fost în centrul atenţiei în detrimentul celorlalte. Şi dacă vă uitaţi la cele care au câştigat, se poate observa că pe podium s-au clasat doar reprezentante ale ţărilor calificate la Word Cup. În privinţa fetei din Gibraltar, ea a fost susţinută puternic de Anglia", crede Oana Georgescu. Este tot atât de adevărat însă că Loredana a avut parte doar de susţinere morală, pentru că a plecat în Africa de Sud fără pregătire şi fără să aibă însoţitor.

A plecat în Africa de Sud cu dispensă pentru minori

 Pentru că Loredana este încă minoră a fost nevoie de o dispensă specială de la părinţi pentru a o putea trimite în Johannesbourg . „Din păcate agenţia noastră nu a avut posibilitatea să o însoţească pentru că era vorba de costuri foarte mari, circa 300 de dolari pe noapte numai cazarea, iar organizatorii nu au făcut discounturi pentru staff-uri. Este păcat, pentru că alte concurente au fost însoţite de echipe întregi. Noi abia am găsit bani anul acesta să organizăm finala naţională, care s-a ţinut la Buşteni şi nu la Bucureşti ", a explicat Oana Georgescu. „Din păcate, Loredana nu a avut nici experienţa unor concursuri anterioare aşa cum se întâmplă cu alte concurente şi nici timp de pregătire nu a mai fost suficient, pentru că România a organizat penultima după Venezuela această competiţie.  A fost prima dată când a ieşit din ţară", spune reprezentantul Miss Word România.  Iar cu ţinutele de concurs, aceeaşi poveste: niciun designer cu experienţă nu s-a înghesuit să ofere ţinutele, iar Loredana a plecat cu o rochie pusă la dispoziţie de un tânăr designer din Oradea.

A ajutat-o diriginta

Loredana a avut parte doar de suportul familiei  şi a celor de la şcoala în care învaţă, Colegiul „Liviu Rebreanu" din Bistriţa. Diriginta fetei, Doina Petrean povesteşte că atunci când a constat că nimeni nu se ocupă de pregătirea ei a rugat o colegă, profesoară şi ea, însă cu studii de regie să se ocupe :„Am constat că absolut nimeni nu s-a ocupat de pregătirea ei. M-aş fi aşteptat să fie în spatele ei o întreagă maşinărie, dar nu era nimeni. Cei de la agenţie o sunau doar să-i spună ce şedinţă foto mai trebuie să pregătească", a constat profesoara.  „Am vorbit eu cu colega mea Eugenia Rusu, care a terminat şi regia si are o trupă de teatru. Ea a învăţat-o cum să zâmbească şi să meargă şi i-a scris discursul în engleză.  ", explică Doina Petrean. „Cred că pentru Loredana cea mai mare reuşită a fost faptul că a ajuns la o asemenea competiţie.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite