Litoralul românesc, la preţuri între 189 şi 399 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bistriţenii şi-au rezervat deja 20 de pachete turistice în programul „Litoralul pentru toţi",demarat la începutul lunii. Sejururile sunt de şase zile, în perioada 3 mai-15 iunie, şi nu includ în preţ transportul

Programul naţional „O săptămână la mare- Litoralul pentru toţi" a intrat în linie dreaptă din 3 mai. La singura agenţie de turism din oraş admisă în acest program, deja s-au vândut 20 de pachete pentru staţiunile de pe litoralul românesc.  În judeţ sunt disponibile peste 2.000 de locuri în staţiunile Mamaia şi Eforie Nord, la hoteluri între două şi patru stele.

Bistriţenii vor să vadă marea în iunie

Reprezentanţii agenţiei Simcotour spun că foarte mulţi bistriţeni vin şi se interesează despre aceste oferte. „Vreo 20 de pachete sunt date deja, în special pentru luna iunie. Vin mulţi şi se interesează. Sunt şi tineri şi vârstnici. Preţurile pleacă de 189 de lei - pentru un sejur de 7 zile şi şase nopţi de cazare, fără mic-dejun, la un hotel de două stele - şi până la 399 de lei - la un hotel de patru stele şi mic-dejun inclus", spune Simion Sângeorzan, managerul agenţiei Simcotour din Bistriţa. Acesta adaugă că perioada cea mai căutată este luna iunie. „Cred că în cele două săptămâni din iunie se vor ocupa aproape 100% locurile disponibile", este de părere managerul. Sângeorzan mai spune că, de câţiva ani, a observat o uşoară scădere a cererii pentru acest program. „Anul trecut au fost în jur de 50 de pachete, dar numărul scade de la un an la altul, poate şi din cauza problemelor financiare ale oamenilor", crede Sângeorzan.

Reticenţi faţă de serviciile româneşti

Cu toate că oferta de cazare este tentantă pentru cei care şi-au planificat un buget limitat de vacanţă, unii bistriţeni cred că serviciile nu vor fi pe măsura aşteptărilor. „Nu e foarte scump sejurul, dar te costă poate şi dublu tot ce cheltuieşti acolo, timp de o săptămână. Sunt convins că preţurile vor fi foarte mari pe litoral la orice, iar calitatea serviciilor mă face, personal, să mă gândesc de două ori, înainte de a zice că e ieftin pachetul", crede Dorin Popică, un tânăr de 29 de ani. Alţii spun că mai ieftin este turismul pe cont propriu. „O să mergem în Bulgaria câteva zile, cu maşina şi cu siguranţă ieşim mai bine. Eu nu mă prea dau în vânt după litoralul nostru", spune Corina Toader, o studentă de 25 de ani.

Peste 7.000 de locuri la nivel naţional

Programul naţional „Litoralu pentru toţi" este demarat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc şi oferă, până la mijlocul lunii iunie,  peste 7.500 de locuri de cazare în hoteluri din staţiunile Mangalia, Constanţa, Saturn, Jupiter, Neptun, Eforie Nord, Olimp, Eforie Sud şi Mamaia.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite