Licitaţie de brăduţi pentru salvarea unei vieţi la Bistriţa. Vezi cine a împodobit cel mai scump brad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii adunaţi la licitaţie au ajuns la Marius Bodiu
Banii adunaţi la licitaţie au ajuns la Marius Bodiu

Oamenii potenţi financiar din Bistriţa s-au adunat miercuri seara într-o cafenea pentru a participa la o licitaţie caritabilă. 16 brazi de Crăciun frumos împodobiţi au fost licitaţi, iar banii adunaţi au fost donaţi unui tânăr care are nevoie de un transplant de rinichi.

Cazul lui Marius Bodiu din Rebrişoara, care la 29 de ani suferă de insuficienţă renală gravă şi are nevoie de 20.000 de euro pentru o operaţie, a impresionat enorm Organizaţia de Femei a PDL Bistriţa care a organizat miercuri seara evenimentul caritabil „Parada brăduţilor... pentru Viaţă". Nume importante din lumea artistică bistriţeană, dar şi şefele unor instituţii publice sau simple membre de partid împreună cu copiii lor au împodobit 16 brazi care au fost vânduţi la licitaţie.

Gabriela Montoiu, preşedinta OFPDL principalul organizator, a ţinut licitaţia cu strigare, iar oamenii de afaceri prezenţi la eveniment au fost foarte darnici.

image

Click pe poze pentru GALERIE FOTO

 Cel mai scump brăduţ vîndut a fost cel împodobit de Dorina Cicioc, directorul general al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud. Soţia lui Emil Iugan, unul dintre cei trei bistriţeni din Topul Forbs al celor mai bogaţi români, a plătit 500 de euro pentru bradul lui Cicioc. Tot doamna Iugan a plătit încă 1000 de lei pentru un brad stilizat realizat de artistele plastice Ionela Olari şi Elisa Runcan.

Sume foarte mari au mai fost plătite de către deputatul Ioan Oltean, care a licitat prin intermediul Gabrielei Montoiu 1500 de lei pentru un brăduţ în ghiveci împodobit de către Narcisa Ilieş şi fiicele sale. Bradul i-a fost oferit după licitaţie lui Marius Bodiu pentru a şi-l pune în curte.

Alţi şase brăduţi au fost licitaţi pentru câte 1.000 de lei, printre cei care au licitat pentru ei a fost oamenii de afaceri Florin Urâte, Gavril Ursa, Melente Horoba sau familia Iugan. Restul brazilor s-au vândut cu sume între 400 şi 1000 de lei, iar participanţii care nu au reuşit să obţină nici un brăduţ au donat banii pregătiţi pentu licitaţie sau au achiziţionat CD-uri cu colinde oferite de artista Corenelia Arcălean Archiudean, cele trei cmopact discuri ale artistei fiind licitate pentru 1060 de lei.

Suma totală adunată la eveniment a fost de 14.000 de lei la care se adaugă cei 500 de euro daţi de familia Iugan.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite