Liceenii arestaţi de DIICOT riscă repetenţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O decizie privind situaţia şcolară a elevilor reţinuţi pentru trafic de droguri va fi luată de Consiliul de Administraţie al liceului. Acesta se va întâlni marţi pentru a decide sancţiunile care vor fi aplicate pentru Horaţiu Gorgan şi Alexandru Popa. În cel mai fericit caz, tinerii, care au amândoi 18 ani, riscă să fie exmatriculaţi şi, implicit, să repete anul.

Situaţia şcolară a liceeniilor arestaţi de DIICOT se va decide săptămâna viitoare. Alina Puţura, directoarea şcolii unde învaţă cei doi, Colegiul Tehnic INFOEL, spune că a convocat pentru ziua de marţi Consiliul de Administraţie al unităţii. „Cel mai probabil, cei doi riscă exmatricularea. În cel mai fericit caz, dacă nu vor intra în închisoare, tinerii vor trebui să repete anul. Amândoi au 18 ani", explică directoarea. Ea a vorbit şi cu profesorii care predau la clasa din care fac parte Horaţiu Gorgan şi Alexandru Popa, a XII-a B. Dascălii au informat-o că elevii erau copii liniştiţi, nu creau probleme disciplinare şi erau de un nivel mediu la învăţătură. Diriginta lor, Liliana Popiţan, insistă ca băieţii să-şi dea BAC-ul. „Am să insist din nou la poliţie să văd dacă există posibilitatea ca Alexandru şi Horaţiu să-şi susţină proba de competenţe digitale a Bacalaureatului. Am să-i ajut cât pot. Procurorul va decide ce şi cum", spune diriginta liceenilor. Ea ştia de faptul că Horaţiu consuma droguri legale şi a avut numerose discuţii cu el ca să se lase. Postările lui de pe pagina unui site de socializare i-au lăsat fără cuvinte pe toţi, mai ales că adolescentul spunea că se droghează de 2 ani. Tânărul de 18 ani scrie despre el, pe site-ul Hi5, că este un fan al muzicii hip hop şi că, în general nu-i pasă de „ce zic fraierii ăia de profesori".  Elevul pozează într-un tânăr rebel şi spune că scopul lui în viaţă este să devină „bişniţar sau cămătar".

„Horaţiu era foarte inteligent"

Cristina Rusu, profesoara de geografie din liceu, mărturiseşte că vestea a şocat-o. „Nu mi-a venit să cred când am auzit. Nu-i credeam în stare de aşa ceva. Horaţiu era foarte inteligent şi avea o memorie foarte bună. Nu-şi lua deloc notiţe şi nu avea nimic pe bancă, nici manual, nici caiet. Cu toate acestea, mă uimea câte ştia atunci când îl scoteam la răspuns. La materia mea, Horaţiu avea numai 8 şi 9", îşi aminteşte Cristina Rusu. Despre Alexandru Popa, profesoara spune că nu era atent la ore şi că uneori era obraznic şi comenta. La fel de surprinsă de situaţie a fost şi fosta dirigintă de la a XII-a B, Carmela Abrudan. Profesoara spune că din clasa a XI-a observat o diferenţă de comportament la cei doi. „Erau recalcitranţi şi nu învăţau. Băieţii au poteţial intelectual, dar nu şi-l folosesc cum trebuie. Am observat că Horaţiu lipsea foarte mult de la ore din cauza problemelor de sănătate. Părinţii lui mi-au spus că răcea des şi că avea probleme cu ficatul", este de părere fosta dirigintă.

Mame în lacrimi

Mama lui Alexandru Popa, profesoara de franceză Corina Popa, ne-a spus printre lacrimi că încearcă să-şi încurajeze copilul cât poate şi că este convinsă că băiatul ei a fost atras în situaţia aceasta de anturaj. Directoarea colegiului INFOEL adaugă că părinţii lui Horaţiu Gorgan erau în stare de şoc când au fost marţi la şcoală.

Cei doi liceeni au fost reţinuţi marţi, 20 aprilie, pentru 29 de zile. Ei sunt acuzaţi de trafic de droguri. Potrivit poliţiştilor, cei doi făceau parte dintr-o grupare de opt bistriţeni care se ocupau cu traficul de droguri din Spania.

„Îţi trebuie iarbă?"

Horaţiu Gorgan, unul dintre cei doi tineri reţinuţi şi cercetaţi pentru trafic şi consum de droguri se descrie ca un tip „foarte periculos", al cărui citat preferat este „Îţi trebuie iarbă?". Elevul pozează într-un tânăr rebel şi spune că scopul lui în viaţă este să devină „bişniţar sau cămătar". Adolescentul de 18 ani scrie pe un site de socializare că este un fan al muzicii hip hop şi că nu-i pasă de „ce zic fraierii ăia de profesori". 

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite