Liceeni din Bistriţa, apreciaţi în presa internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prestaţia tinerilor din trupa de teatru „Corint" a Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu" din Bistriţa a fost apreciată de criticii unui festival destinat liceeniilor care promovează manifestările francofone, festival care s-a încheiat de curând în Olanda.

Coordonatoarea trupei, profesoara de limba română Camelia Toma, spune că liceenii bistriţeni au jucat piesa „L'immédiat" pe scena Teatrului De Blauwe Kei din localitatea olandeză Veghel. Inspirat de „Teatrul descompus" scris de Matei Vişniec, spectacolul „L'immédiat" a fost regizat de Camelia Toma. Scenografia, despre care s-a vorbit numai la superlativ, a fost semnată de graficiana Ana Toma. „În ziarul festivalului internaţional de teatru francofon, desfăşurat zilele trecute la Veghel, în Olanda s-au scris cuvinte frumoase despre Corint. Vă citesc câteva rânduri: «Jocul actorilor este excelent. Ei interpretează cu un mare realism personajele, redând absurditatea şi cruzimea unei lumi viciate de individualism»", afirmă profesoara. În plus, tinerii au fost lăudaţi şi pentru pronunţia remarcabilă a replicilor în limba franceză. Cei care au primit aplauze pentru prestaţia artistică sunt liceenii Eliza Bondane, Paul Bondane, Andrei Horohai, Mădălina Hurubă, Iulia Man, Andrei Pătraşcu, Dan Pătraşcu, Ioana Moldovan, Simona Pop, Alexandra Saltan, Oana Vamanu.

Organizatorii festivalului, la care au participat liceeni din nouă ţări europene, au pus la dispoziţia trupelor un cadru profesionist, Teatrul De Blauwe Kei din Veghel. Acolo au avut loc şi forumuri la care spectatorii au avut posibilitatea să-şi exprime opinia despre diverse aspecte ale montărilor scenice.

Trupa „Corint" s-a deplasat în străinătate cu sprijinul financiar al Asociaţiei „Societatea de Concerte" din Bistriţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite