Liceanul Miluţ Bâgiu, încă în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Snopit în bătaie joi noaptea, după banchetul de absolvire a clasei a XII-a, tânărul este singurul din promoţia 2010 a Grupului Şcolar „Grigore Moisil" care nu s-a prezentat la proba de ieri a BAC-ului. Colegii lui de clasă şi profesorii îl descriu drept un elev liniştit, bun la învăţătură, dar introvertit.

Starea de sănătate a tânărului Miluţ Bâgiu, transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Târgu-Mureş cu un elicopter SMURD vineri după-amiază, este în continuare una critică. Băiatul, elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar „Grigore Moisil" din Bistriţa, a fost snopit în bătaie joi noaptea în faţa unui local din Bistriţa, la trei ore după miezul nopţii, după banchetul de absolvire. Medicii sunt rezervaţi în declaraţii în privinţa stării de sănătate a elevului. „Starea băiatului este neschimbată. Zilele următoare sunt decisive. Doctorii care îl monitorizează nu se pot pronunţa dacă tânărul va scăpa sau nu cu viaţă. Deocamdată se află tot în comă", declară purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu-Mureş, Lavinia Cosma. Ea adaugă că părinţii lui erau ieri alături de fiul lor, în salonul 5 al secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului mureşean.

Agresorii lui Miluţ şi-au dat BAC-ul

Directorul şcolii unde învaţă Miluţ Bâgiu, profesorul Ioan Rusu, spune că tânărul internat este singurul din promoţia 2010 care nu şi-a susţinut proba de competenţe lingvistice a bacalaureatului. „Din păcate, Miluţ nu a putut să-şi dea această probă. Sperăm cu toţii să se însănătoşească. În schimb, am luat măsuri împotriva agresorilor lui, Robert Rus şi Călin Saicu din clasa a XII C, care şi-au susţinut BAC-ul. Cei doi riscă exmatricularea chiar cu menţiunea de a nu mai fi primiţi la noi în şcoală. Aşteptăm ca poliţia să se pronunţe, iar săptămâna viitoare am programat o întâlnire pentru a lua măsuri concrete împotriva acestor liceeni", explică directorul de la „Grigore Moisil".

Miluţ, elev model

Profesorii şi colegii de clasă al lui Miluţ povestesc că băiatul avea note bune la învăţătură, era liniştit şi nu a cauzat vreodată probleme. „Miluţ era un şcolar cuminte, timid care învăţa bine. Niciun cadru didactic de la şcoală nu a avut probleme cu el", declară Mădălina Corneanu, una dintre profesoarele lui Miluţ. Colegii lui din clasa a XII-au D, Mihai Darius Hosu şi Alexandru Cornel Curta, şi-ar fi dorit ca Miluţ să-şi dea BAC-ul împreună cu ei. „Mă înţelegeam bine cu Miluţ. Nu eram prieteni, dar mă înţelegeam cu el. Era un coleg liniştit. Avea note bune. Am observat că la banchet s-a simţit bine", spune Alexandru Cornel Curta.

Miluţ era de loc din satul Lunca Leşului, comuna Leşu, dar stătea în gazdă în Bistriţa împreună cu colegul de bancă, Cristian Chiforescu, totodată şi prietenul lui cel mai bun. „Miluţ e timid de felul lui, dar prietenos. Era prieten cu oricine. La banchet, el a încercat să tempereze un conflict", mărturiseşte Cristian Chiforescu.

Poliţia, în stand by

Poliţiştii aşteaptă concluziile medicilor legişti pentru a trimite dosarul în instanţă. „Părinţii nu au depus plângere la poliţie. Fiind vorba de vătămare corporală gravă nu e nevoie de plângere în prealabil. Ne-am autosesizat. Am luat declaraţii martorilor şi agresorilor. După discuţiile cu aceştia din urmă am aflat că este vorba de un conflict mai vechi. Cercetările continuă", afirmă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Claudia Creţa.  Poliţiştii mai spun că liceanul a fost agresat de cinci persoane, iar doi dintre ei sunt colegi de şcoală.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite