Larisa Tăuaş este designerul care face buchete din flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De trei ani lucrează ca florăreasă şi spune că, în preajma florilor, viaţa are multă culoare şi linişte.

De mică, Larisa şi-ar fi dorit să devină creatoare de modă pentru că imaginaţia a fost din totdeauna unul dintre punctele ei forte. „Lucrez cu florile din 2007 şi am început dintr-o întâmplare. Mi-a plăcut  mereu să fiu înconjurată de oameni şi de oameni diferiţi. Sunt o fire destul de comunicativă şi ingenioasă, iar în florărie pot să fac uz de imaginaţie în fiecare secundă", spune tânăra.  Aceasta mai spune că  arta de a face buchete a desprins-o destul de repede şi că, uneori, felul de-a fi al clientului o ajută să îi găsească cel mai potrivit buchet. „Nu există reguli stricte atunci când vine vorba de buchetele de flori. Mie îmi place să îi întreb pe clienţi ce flori le plac şi în ce buget să ne încadrăm. Celor mai tineri le fac buchetele mai noncoformiste, iar celor mai în vârstă le păstrez tenta clasică", explică Larisa. „În apropierea florilor, viaţa e mai colorată şi mai liniştită. Chiar îmi place foarte mult ceea ce fac", mai spune tânăra. De altfel, în florăria în care lucrează clienţii sunt mereu primiţi cu zâmbetul pe buze şi cu o căldură aparte.

Italia i-a influenţat personalitatea

Imediat după ce a absolvit liceul, Larisa şi-ar fi dorit să urmeze o faculatate de arhitectură. „Mi-aş fi dorit să devin deginer de interior, să mă specializez în domeniul în care am terminat liceul. Din păcate, nu am avut posibilităţile financiare de a urma o facultate şi am plecat la muncă în Italia", povesteşte Larisa. Cei aproape doi ani petrecuţi în Peninsula Italică au ajutat-o pe Larisa să se dezvolte personal şi i-au arătat că viaţa, dincolo de graniţele României, nu este neapărat mai uşoară. „Lucram la o pensiune  agroturistică. Volumul de muncă era foarte mare, dar seara aveam satisfacţia muncii mele. Mi-a plăcut că, în Italia, angajatorii lucrau cot la cot cu angajaţii. Experienţa din Italia m-a ajutat să ies din carapace şi mi-a dezvoltat comportamentul", crede Larisa. Acesta mai spune că tinerii au o imagine eronată despre ceea ce înseamnă munca în străinătate. „Nu e uşor deloc. Ţi-e dor de casă, de familie. În plus, printre străini, lucrezi de zece ori mai mult decât la tine în ţară", este de părere florăreasa. Munca într-o florărie îi aduce multe satisfacţii Larisei, însă adevărata ei realizare este familia ei, de care este foarte mândră. „Am o fetiţă pe care o iubesc enorm şi e tot ce mi-am dorit. Sentimental, sunt împlinită perfect. Profesioanl, mi-ar plăcea ca, în zece ani, să am o firmă care să realizeze de la A la Z tot ce înseamnă pregătirea unei nunţi. Vreau ca oamenii să vină numai să completeze un formular cu ce le place şi eu să mă ocup de totul", mărturiseşte Larisa.

Întrebare şi răspuns

Ce preferinţe au bistriţenii în materie de flori?

Am observat că mulţi cer trandafiri şi crini imperiali. Garoafele sunt în topul preferinţelor celor mai bătrâni, în timp ce tinerii cu idei îndrăzneţe sunt destul de mulţi. Sunt unii care îmi cer să le fac buchete cu crengi uscate sau fluturaşi, tot ce le trece prin minte. În schimb, pot să spun că oamenii au , în continuare, prejudecăţi legate de flori. Eu nu cred că se justifică. De exemplu, crizantemele sunt considerate florile pentru morţi, dar în combinaţie cu orice alte flori pot fi oferite cu orice ocazie.

PROFIL

Născută: 4 iulie 1986, Bistriţa

Studii: Liceul Grigore Moisil, secţia de Design Tehnic şi Construcţie

Stare civilă: căsătorită, are o fetiţă

Ocupaţie: florăreasă

Ce-i place:

Larisei îi plac foarte mult copiii. „Dacă aş putea, aş creşte zece copiii", recunoaşte tânăra. Aceasta mai spune că, de fiecare dată când are timp, îi place să îşi petreacă cât mai multe ore în compania familiei şi prin bucătărie. La oameni, Larisa apreciează enorm sinceritatea.

Ce nu-i place:

Tânăra nu suportă minciuna şi nici felul în care arată oraşul în care trăieşte. „Nu-mi place în Bistriţa pentru că nu există varietate. Aceeaşi haină o găseşti în toate magazinele, iar, dacă ai o zi liberă, nu ai ce face în acest oraş", este de părere Larisa. Aceasta mai spune că are impresia că oraşul se dezvoltă haotic.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite