Bacalaureatul din Bistriţa între lacrimi şi bucurii. Peste 80% dintre absolvenţi nu au promovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 80% dintre absolvenții bistrițeni care și-au picat examenul de bacalaureat în sesiunea din vară nu au luat notă de trecere nici la cea de-a doua încercare.

La centrul de examinare de la Grupul Şcolar Grigore Miosil din Bistriţa au fost foarte puţini cei care s-au bucurat când au văzut notele la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat. Dintre cei care nu au luat examenul unii plângeau, alţii îşi făceau deja planuri pentru depunerea contestaţiilor, dar cei mai mulţi erau impasibili, li se părea normal faptul că nu au promovat şi au mers să vadă notele doar din curiozitate.

Alexandra Părja a fost unul dintre puţnii absolvenţi fericiţi, deoarece a reuşit să ia examenul şi, mai mult chiar, a luat note foarte mari. „Nici în prima sesiune nu am luat nicio notă sub 5, dar nu am reuşit nici să iau medie peste 6 atât cât era necesar pentru a promova. Acum am luat 8 la biologie şi 8,55 la limba română. Sunt fericită şi acum aştept să mă înscriu la facultate. Sper să mai fie locuri, pentru că vreau la psihologie la Babeş-Bolyai, aici în Bistriţa", spune fericită Alexandra, care a fost singura din clasa de tehnicieni veterinari care a reuşit să ia examenul în această toamnă şi unul dintre cei 4 elevi din judeţ care au reuşit să ia notă peste opt.

La polul opus se află Andreea Tomoroga, care plângea în braţele prietenului ei după ce a văzut că nu a luat notă de trecere nici de această dată. „Am picat la matematică şi fizică şi nu am reuşit să iau note de trecere la niciuna. Asta este, adevărul e că nici nu am prea învăţat în această perioadă. O să încerc iar anul viitor", recunoaşte Andreea.

Tot din categoria puţinilor fericiţi face parte şi Roxana Jeican, care spune că a învăţat din greu vara aceasta. „Am avut doar două săptămâni de vacanţă imediat după examenul din vară şi apoi m-am pus serios pe învăţat. E trist totuşi să vezi câtă lume a picat examenul şi de această dată. Nu ştiu dacă au picat pentru că nu au învăţat sau subiectele au fost pur şi simplu prea grele. Cert e că nu a fost nicio diferenţă între cele de acum şi cele de astă vară" susţine Roxana.

Cea mai mare medie generală în urma examenului din toamnă la Grigore Moisil a fost 7,43, iar pe liste au  putut fi văzute adevătare anomalii în ceea ce priveşte notele obţinute. Un exemplu este cîmpan patriciu care a obţinut nota 9.4 la anatomie şi doar 1,00 la matematică.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean nu a fost nicio notă peste 9 la sesiunea din toamnă. Cei mai mulţi dintre cei 245 de elevi declaraţi admişi la nivelul judeţului au obţinut note între 6 şi 6,99, 191 de absolvenţi, în timp de 143 au luat note între 5 şi 5,99. „Cei mai mulţi respinşi la nivelul judeţului au fost la probele de matematică şi fizică", a decalrat Anamaria Leuca, purtătorul de cuvnt al IŞJ BN.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite