La cinema rulează un film românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Cele ce plutesc", în regia lui Mircea Daneliuc, poate fi văzut, de azi, la Cinema Dacia. Acţiunea se petrece în România, iar din naraţiune nu lipsesc scenele şocante şi întâmplările neprevăzute

Un film autentic românesc - cu actori, decoruri şi locaţii româneşti -  în regia lui Mircea Daneliuc, rulează, de astăzi, la cinema Dacia. Bistriţenii pot face cunoştinţă cu povestea  românului Avram, recent întors din Italia, şi gata să pună pe picioare o afacere de succes în Peninsulă. Personajul, interpretat de Valentin Popescu, speculează nevoia italienilor de a cumpăra câini dresaţi  pentru a-i apăra de emigranţi şi se gândeşte să deschidă un adăpost de câini într-un sătuc de pe malul Dunării şi să vândă animalele clienţilor italieni.

Un film surprinzător

Îşi stabileşte o casă în sudul Românei, aproape de o şartă de romi, recent expulzaţi din Italia. Din cauza norei lui, Magda, cu care are o relaţie sentimentală imorală, Avram are serioase probleme cu noii săi vecini, pe care încearcă să-i şantajeze cu o plângere la poliţie. Vecinii protagonistului îi ajung la mână atunci când aceştia o violează pe Magda (Olimpia Melinte), moment în care Avram se gândeşte că n-ar fi rău să condiţioneze plângerea la poliţie de câţiva bănuţi. Peripeţiile actorilor, schimbările de situaţie, limbajul realist, toate conturează imaginea unui film în care singurul element previzibil este imprevizibilitatea finalului.

Filmul este ideal pentru cei care gustă o altă perspectivă cinematografică asupra vieţii cotidiene a unor personaje dezbrăcate de carismă şi efecte speciale, dar pline de veridicitate şi farmec.

„Cele ce plutesc"se poate vedea, în acest sfârşit de săptămână, de la orele 17.30, 20.00 şi 22.00. De la ora 17.30, preţul unui bilet este de 4 lei, în rest, intrarea la cinema costă 6 lei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite