La Bistriţa, 13 bebeluşi s-au născut de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Bistriţa au venit pe lume 13 copii, dintre care 3 s-au născut în noaptea sfântă a Crăciunului. Dacă unele familii au sărbătorit venirea unui nou membru în sânul lor, altele două se pregătesc de înmormântare.

Sărbătoarea Crăciunului a adus în acest an o mare bucurie pentru 13 familii din Bistriţa: 13 bebeluşi. Trei dintre ei au venit pe lume în noaptea sfântă a Crăciunului la clinica particulară „Sanovil", iar ceilalţi 10 s-au născut, pe 25 şi 26 decembrie, la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Asistenta şefă a secţiei de Obstretică-Ginecologie a spitalului, Felicia Tanco, spune că 5 bebeluşi au făcut ochi în ziua de Crăciun. „Toţi aceştia sunt sănătoşi, au avut peste 3 kg la naştere. Mămicile sunt bine, nu au fost probleme la nicio naştere, iar peste câteva zile îşi vor lua pruncii şi vor putea merge acasă", afirmă Felicia Tanco.

„Vreau să o fac înotătoare"

Una dintre mămicile care a născut la spitalul din Bistriţa este Ana Maria Greabu, o casnică de 26 de ani din Bistriţa. Ea are o fetiţă pe care o va boteza Mădălina Maria. Mama mai zice că a avut o sarcină uşoară şi că se aştepta să nască acum o săptămână. „Am născut la 5 zile după termen. A fost prima mea naştere şi mi-a fost foarte greu, însă când am văzut-o pe fetiţă, am uitat tot, am simţit o bucurie greu de descris. Aşa a fost să fie, să nasc în ziua de Crăciun", povesteşte mama.

Emoţionată, Ana Maria Greabu mărturiseşte că nu ştia cum să se poarte cu fetiţa ei. „Era aşa mică. Mi-era teamă să o ţin, să o iau în braţe, ce să-i zic. A fost un moment de teamă şi mare emoţie", adaugă femeia.

image

Deşi este în a patra zi de viaţă, mama Mădălinei are deja planuri mari. „Vreau să o fac înotătoare. Sper să-i placă şi ei. Şi eu am făcut sport, gimnastică şi înot, şi am văzut cât de mult bine face sportul unui om", explică Ana Maria Greabu.

Crăciun dureros pentru două familii

Dacă pentru 13 familii, acest Crăciun le-a adus un nou membru, pentru altele două a însemnat pierderea cuiva drag.  În Ajunul de Crăciun, doi bistriţeni au murit în urma unor accidente rutiere. Alte trei persoane au ajuns la spital cu răni grave în urma a trei accidente deosebit de grave au avut loc în noaptea Ajunului.

Un bărbat de 80 de ani din Teaca, care se îndrepta spre biserică a fost lovit din plin de şoferul unui BMW, vineri seara, în jurul orei 18.00. Şoferul maşinii care l-a lovit pe bărbat şi pasagerul din dreapta au ajuns la spital cu traumatisme grave după ce în urma impactului conducătorul autoturismului a  pierdut controlul maşinii şi au ieşit de pe carosabil. Al doilea bistriţean decedat este Costi Bosca, medic veterinar în comuna Maieru. Acesta  mergea către casă când a pierdut controlul maşinii pe care o conducea şi a intrat în plin într-un stâlp de înaltă tensiune. În urma impactului, bărbatul, care se afla singur în maşină, a fost grav rănit şi a decedat după ce timp de două ore medicii de la SMURD au încercat să-l resusciteze.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite