Bistriţa: Kilogramele în plus şi-au găsit măsura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Kilogramele în plus şi-au găsit măsura
Bistriţa: Kilogramele în plus şi-au găsit măsura

De patru ani, Bistriţa are un magazin cu haine XXL. Persoanele care au probleme de greutate îşi pot cumpăra haine şi la mărimea 68

Bistriţenii care au trecut de mărimile standard de frumuseţe, dar şi doamnele însărcinate se pot îmbărca din magazinul cu măsuri XXL de pe Bulevardul Decebal. De la jeanşi, la cămăşi sau pantaloni de stofă, bluze, halate şi lenjerie intimă, toate articolele vestimentare au mărimi cuprinse între numerele 34 şi 68.

O afacere de nişă

Ileana Makkai este proprietara magazinului şi spune că ideea de a deschide un magazin destinat acestor persoane i-a venit la sugestia unei cunoştinţe. „De patru ani am acest magazin şi, la început, l-am deschis cu articole special create pentru femeile însărcinate. Apoi, în timp, am adus haine şi de mărimi XXL, pentru că am văzut că sunt căutate”, spune Ileana. Cu toate că, la nivel naţional, afacerea cu magazinele de nişă s-a extins mult, în ultimii ani, proprietara magazinului din Bistriţa spune că există puţini producători de astfel de haine. „Nu mulţi sunt cei care fabrică mărimi aşa de mari. Producţiile de serie pe mărimi normale sunt cele care acoperă cea mai mare parte din oferta producătorilor”, spune femeia.

Haine pe toate gusturile

În singurul magazin unde se vând haine pentru măsurile XXL se găsesc de toate. Fuste, cămăşi, rochii şi pantaloni. „Preţurile sunt un pic mai mari, dar, se înţelege, sunt mărimi mai mari”, recunoaşte proprietara, care are marfă produsă în România. Clienţii săi sunt, de obicei, femeile trecute de 50 de ani şi domnii trecuţi de kilograme cu două cifre. „Avem multe haine pentru doamnele însărcinate, dar şi pantaloni pentru domni. Cel mai bine se vând articolele sport, jeanşii, în special, pentru că aceştia se găsesc mai greu în alte magazine”, explică Ileana Makkai.

De la croitori la second-uri

Paul Istrate este un bistriţean pentru care greutatea i-a rezumat viaţa la multe vizite pe la croitorie. „Îmi găsesc greu haine pe măsura mea. Am 100 de kilograme şi aproape toate hainele le fac la croitorie, adică la comandă. Pe la second-uri mai găsesc câte o pereche de blugi, dar mai rar”, povesteşte tânărul de 25 de ani. Vânzătoarele de la astfel de magazine spun că mulţi clienţi caută haine XXL. „Sunt destui care vin şi întreabă dacă avem mărimi mai mari. Din păcate, noi nu aducem astfel de marfă decât rar”, spune Maria Danci, angajată la un second-hand din oraş. Pentru alte doamne trecute de prima tinereţe, găsirea unor haine pe măsură însemnă multe plimbări prin alte oraşe. „Am fost la magazin din Decebal şi chiar mi-am cumpărat haine de acolo. Sunt unele frumoase, dar poate ar trebui să aibă marfă mai diversificată. Oricum, nu mai merg la fel de des pe la Cluj să îmi găsesc cămăşi sau fuste”, spune o pensionară de 65 de ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite