Kangoo Jumps o nouă modă la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 de femei din Bistriţa passionate de fitness au ales să practice una dintre cele mai fiţoase tehnici de modelare a corpului, kangoo Jumps. Proaspăt introdus la Bistriţa kangoo Jump pare să facă minuni cu corpul practicanţilor, iar acest lucru se vede la măsurători şi nu doar la kilograme.

Dorina Retegan este primul antrenor de Kangoo Jumps din Bistriţa şi spune că recomandă oricui să treacă pe această tehnică de modelare a corpului. „Am fost antrenor de fitness, acreditat de Federaţia Română de Fitness şi Culturism, iar când am aflat de această nouă tehnică am făcut cursuri şi apoi am început să predau şi la Bistriţa. Am început cu fetele care făceau aerobic cu mine, iar acestea au spus la altele. Majoritatea care au venit şi au văzut ce înseamnă Kangoo Jumps au ales să facă în continuare şi au adus la rândul lor prietene. Acum avem peste 60 de persoane care practică acest sport", explică antrenoarea.

Avantajul Kangoo Jumps faţă de alte sporturi este dat de faptul că papucii speciali te obligă să scoţi bazinul în faţă şi să îţi încorzi fesele. „Poziţia ideală pentru exerciţiile de fitness deoarece aşa muşchii lucrează mult mai bine", susţine Dorina. De seamenea are efecte imediate în înbunătăţirea poziţiei corpului, întărirea sistemului cardiovascular şi  a poziţiei coloanei vertebrale.

Pentru femei cel mai import este totuşi faptul că are un efect rapid în ceea ce priveşte arderea grăsimilor. „Vin la sală de foarte mulţi ani săptămânal. Până acum făceam aerobic, iar când Dorina mi-a spus de kangoo jumps am venit să văd cum e. Îmi place foarte mult, e vizibil mai eficient decât aerobicul clasic. Efectele se observă în dimensiuni mai mult decât în kilograme. Dar sincer pentru mine e mai important să port o haină cu o mărime mai mică decât să am un kilogram în minus", declară Ani Moldovan, o practicantă de kangoo jumps.

Kangoo jumps, slăbire de fiţe

Un avantaj al acestui sport este acela că arderile încep să se simtă imediat după începerea exerciţiilor. „Ghetele pentru kangoo jumps au fost special concepute şi sunt folosite de astronauţii de la NASA, aceştia spunând că «Exerciţiile cu sărituri sunt cele mai eficiente şi utile exerciţii inventate vreodată de om». Ele au montate pe talpi nişte arcuri speciale, care, la fiecare mişcare, se întind şi revin la poziţia normală", explică antrenoarea de kangoo jumps.

În rândul antrenorilor de fitness, părerile sunt însă împărţite. „Am încercat şi eu kangoo jumps, dar nu am simţit marre lucru. Sunt eficiente mai mult pentru întinderea muşchilor dar ca şi arderi şi slăbit, nu au efectul pe care îl are aerobicul clasic. Cred că este mai mult o fiţă, pentru că e destul de scump să faci acest sport şi e mai mult un val, la fel cum a fost şi tae-bo, pilates sau zumba, au apărut la noi cu mult după ce în occident existau deja", consideră Emilia Cotul, o bistriţeancă antrenoare zumba în Cluj-Napoca.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite